Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre gånger Hallelujah för Cohen

Annons

Halleluja! Det är ett utrop som Leonard Cohen kan kosta på sig - tre gånger om. Hans låt "Hallelujah" är den verkliga vinnaren på den brittiska singellistans julupplaga, med placeringar på plats 1, 2 och 36.

Enligt The Guardian var det redan tidigt väntat att Alexandra Burke, vinnare av årets omgång av talangtävlingen "X factor", skulle gå in på förstaplatsen med sin version av Leonard Cohens låt från 1984. På andra plats hamnade Jeff Buckleys coverversion - en berömd tolkning från 1990-talet som på allvar gjorde Cohen-låten till en klassiker. Leonard Cohen själv fick nöja sig med en placering på 36:e plats på topplistan med sitt original.

Att två versioner av samma låt intar plats ett och två på listan är mycket ovanligt. I England har det inte hänt sedan 1957 när Tommy Steele och Guy Mitchell blev etta och tvåa på listan med "Singin' the blues".

Att vara "christmas number one" på den brittiska singellistan, det vill säga att vara förstaplacerad över julhelgen, är förknippat med stor prestige.

Annons
Annons