Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toplessbilder publicerade i Sverige

Annons

De kontroversiella smygtagna bilderna på en topless Catherine, brittiska prins Williams fru, har publicerats av svenska Se & Hör.

Ärendet kan komma att hamna hos Allmänhetens pressombudsman (PO).

Om jag skulle få en anmälan så kommer jag att pröva ärendet förutsättningslöst, säger Ola Sigvardsson (PO), till TT.

Svenska Se & Hör publicerade bilderna på hertiginnan av Cambridge på onsdagen. Bilderna - som tidigare publicerats i franska, italienska och irländska tidningar - har väckt oerhörd uppståndelse i Europa.

Prinsparet har sagt att de ska polisanmäla fotografen och den franska tidningen Closer, som enligt Reuters på onsdagen följde ett domstolsutslag och överlämnade alla bilder till parets ombud.

Köptes i fredags

Chefredaktören för den irländska tidningen är också avstängd.

Vi har gjort en nyhetsbedömning som vi har gjort med precis alla andra jobb, säger Carina Löfkvist, chefredaktör på Se & Hör, till TT.

Hon uppger att bilderna köptes i fredags. Vidare säger Löfkvist att Se & Hör inte gör skillnad på kungligheter och andra kändisar, att betydligt naknare bilder på andra kändisar publicerats tidigare och att det finns ett allmänintresse.

TT: Ni gör det inte bara för att sälja tidningar?

Det är vår uppgift att sälja tidningar. Men som du ser så har vi inte värderat det som den största nyheten på omslaget heller, utan det är bara på en del av omslaget, svarar hon.

Svenska publiceringen

Ola Sigvardsson säger att det är viktigt att överväga varför en publicering görs och att allmänintresse ska vara något viktigt.

För att PO ska agera måste den som själv drabbats anmäla ärendet.

TT: Men det kan även vara en brittisk kunglighet?

Helt teoretiskt sett skulle det kunna vara det, det är ju den svenska publiceringen det handlar om.
Annons
Annons
Annons