Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syrien: Sköt rakt in i folkmassa

Annons

Minst 21 personer dödades när syriska regeringsstyrkor öppnade eld mot en folkmassa i staden Khan Sheikhoun, i samband med ett besök av FN-observatörer i dag. Enligt företrädare för den syriska oppositionsarmén kan upp till 50 personer ha dödats.

Ingen FN-personal ska dock ha skadats.

Senare rapporterade Reuters, som citerar oppositionella aktivister, att en stor oljeledning slitits sönder i provinsen Deir al-Zor. Explosionen ska ha skett nära staden al-Mayadin där militären drivit en offensiv för att återta greppet om ett antal byar som rebeller tagit kontroll över.

Tidigare i dag exploderade en vägbomb framför en FN- konvoj i Syrien. Inga människor ska dock ha skadats i samband med smällen, uppger FN-talesmannen Martin Nesirky för AFP.

I morse exploderade också en kraftig explosion i den syriska kuststaden Banias och fyra personer dödades. Vid ytterligare en incident i Damaskusregionen dödades en sexårig flicka.

Uppgifterna kom från den Londonbaserade organisationen Syriska observatoriet för mänskliga rättigheter och var inte verifierade av oberoende källor.

Libanon fattade beslut om att skicka soldater till de stadsdelar i staden Tripoli där sammandrabbningar har krävt dödsoffer de senaste dagarna. Oroligheterna anses vara en direkt följd av striderna i grannlandet Syrien.

I skuggan av våldet, som enligt FN krävt 10 000 dödsoffer, har Syriens nationella råd (SNC) återvalt den liberale politikern och akademikern Burhan Ghalioun som ordförande vid ett möte i Rom, enligt källor i SNC. Ghalioun har lett oppositionsrörelsen sedan augusti 2011 när gruppen bildades men har kritiserats för att sakna riktig kontakt med läger inne i Syrien. Dessutom har han misslyckats med att ena den spretiga samlingen oppositionella som utgör SNC och dissidenter både inne i och utanför Syrien har uttryckt skepsis mot vad man ser som bristande resultat.

Annons
Annons
Annons