Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svajig börsdag slutade på plus

Annons

Efter en svajig förmiddag på börsen blev tisdagens facit till slut en uppgång. Dagens storförlorare blev teknikföretaget Fingerprint Cards som rasade efter en svag rapport.

Vid stängning hade OMXS-index stigit med 0,8 procent till 319,1, en uppgång i linje med de ledande Europabörserna. Under natten mot tisdagen kom beskedet att 30 miljarder euro i spanskt krisstöd finns redo att betalas ut redan i slutet av juli. Eurogruppen beslutade även att skjuta upp kravet på Spanien att nå under gränsen på 3 procents budgetunderskott fram till 2014.

I övrigt var dagen rik på rapporter för marknaden att ta ställning till. IT-företaget Axis Communications lyckades med sin vinst på nästan 220 miljoner kronor överträffa analytikernas förväntningar och aktien steg 9,6 procent.

Mest av alla bolag rasade teknikföretaget Fingerprint Cards med sina 38,2 procent efter en svag rapport och sänkt försäljningsprognos.

Dagens börskurs var även en ledsam historia för mobiljätten Nokia. Bolaget knep jumboplatsen bland de mest omsatta storbolagen även på tisdagen med sin nedgång på 3,8 procent. En betydligt muntrare dag var det för mediekoncernen MTG. Aktien steg 1,82 procent och hamnade i toppskiktet bland de mest omsatta storbolagen efter beskedet om att man köper de baltiska sändningsrättigheterna till OS 2014 och 2016.

På ränte-och valutamarknaden steg räntorna och kronan stärktes rejält mot euron.

Även på de ledande Europabörserna var det uppåt på tisdagen. Londonbörsens FTSE-index steg 0,7 procent. Frankfurts DAX-index steg 0,8 procent och Paris CAC-index 0,6 procent.

Annons
Annons
Annons