Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort bildrama i Umeå

En psyksjuk man flydde i en bil som han stulit av en kvinna. Vansinnesfärden slutade med en krock på E4 i centrala Umeå.

Annons

Umeå bevittnade ett otäckt bildrama på lördagen. En man rymde från en psykiatrisk avdelning och tilltvingade sig en bil av en kvinna. I vansinnesfart satte han i väg på E4 i centrala staden.

Det slutade med att han körde in i en bil med tre personer och vidare in i ett vägräcke. Där tog det stopp, säger polisens länsvakthavande Annsofie Sundberg till TT.

Alla fyra inblandade fördes till sjukhus. Enligt Annsofie Sundberg var det ingen större fara med dem. Rymlingen bevakades på sjukhuset i Umeå av polis. Den gripne var inledningsvis misstänkt för bilstöld och vårdslöshet i trafik.

Gärningsmannen har strax innan bilstölden krossat ett fönster på en av psyksjukhusets avdelningar, tagit sig ut på taket och hoppat ned via ett tak och sedan tagit sig från platsen till fots. Något senare tvingade mannen sig till bilen av kvinnan.

Gärningsmannen greps och fördes tillbaka till sjukhuset där vård väntade. Mannen är misstänkt för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik och bilstöld.

Läs mer om biljakten på VK.se.(TT).

Annons
Annons
Annons