Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor utredning efter överfall

Annons

Åtta målsägare, 17 anhållna och ett 50-tal vittnen. Polisen i Kalmar län har ett stort förhörsarbete framför sig i utredningen av överfallet på en familjefest på en mc-klubb utanför Kalmar i lördags.

Det är också bevis som ska säkras i den tekniska undersökningen, säger informatören Lina Isaksson Funke.

En av de misshandlade, en man i 40-årsåldern, flyttades till Universitetssjukhuset i Linköping för vård, skriver barometern.se. Hans skador ska vara allvarliga men inte livshotande. Enligt information från sjukhuset kommer han att stanna där för observation.

Två andra av de misshandlade männen, som tidigare vårdades vid länssjukhuset i Kalmar, har nu fått åka hem enligt tidningen.

Maskerade män rusade i lördags in i festlokalen och började misshandla deltagarna. De 17 misstänkta greps timmarna efteråt. Samtliga misstänks för grovt rån, grov misshandel och grov skadegörelse. Det är oklart om de gjort några medgivanden. De är mellan 20 och 60 år och uppges ha kopplingar till den kriminella mc-världen. Senast på onsdag måste åklagaren ha beslutat om de ska begäras häktade.

Under dagen genomförde polisen tillslag mot 15 olika adresser i Skåne, enligt polisuppgifter till Helsingborgs Dagblad på nätet. Insatsen ska ha varit riktad mot ett stort kriminellt mc-gäng och dess supporterklubbar.

Ett 50-tal Skånepoliser ska ha deltagit i insatsen som avslutades på eftermiddagen.

Jag tycker att det här har varit ett lyckat samarbete mellan Kalmar- och Skånepolisen. Det har inte varit några människor på plats på de ställen vi sökt igenom och därför har vi inte heller några gripna. Över huvud taget har allt gått mycket lugnt tillväga, säger Kalmarpolisens informationsansvariga Lina Isaksson Funke till tidningen.

Hon vill inte tala om vilka fynd polisen gjort.

Annons
Annons
Annons