Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stig Ossian Ericson är död

Annons

Hela Sveriges Fader Fouras är död. Skådespelaren Stig Ossian Ericson har avlidit, 88 år gammal.

Säg Stig Ossian Ericson och många, kanske till och med de flesta, tänker på den plirige Fader Fouras i "Fångarna på fortet". Men han gjorde mycket mer än att ställa kluriga frågor i fortets vakttorn.

"Göta kanal"

Ericson föddes i Härnösand men växte upp med sina föräldrar och syskon i Nyköping. Han började sin yrkesbana som lärare, men scenen kallade och 1960 bytte han spår efter att ha medverkat i revyn "Snudd" på Casinoteatern. Därefter arbetade han med storheter som Tage Danielsson, Hasse Alfredson, Bo Widerberg och Beppe Wolgers.

Bland hans mer kända roller kan nämnas Sigurd i "Göta Kanal" (1981) och pappan i "Världens bästa Karlsson". Han hade även roller i tv-serier som "Rederiet" och "Svensson Svensson". Han var även en av manusförfattarna till nya versionen av "Rännstensungar" med Cornelis Vreeswijk och Anita Lindblom (1974).

Det var den 30 juli som Stig Ossian Ericson avled, uppger Aftonbladet.

Finurlig

Agneta Sjödin, som jobbade med Ericson i "Fångarna på fortet" under åtta säsonger, minns honom med värme:

Jag har bara fina minnen av honom, och hans fina fru. Han hade ett stort hjärta och han var väldigt eftertänksam. Han var lugn och inkännande men samtidigt var han finurlig och glad i livet. Han var gränslös i sitt sätt att vara, och på så sätt var han ung i sinnet. Han tyckte verkligen om livet, säger hon till Aftonbladet.
Annons
Annons
Annons