Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktraset kan ge honom platsen i laget tillbaka

/
  • Yared Hagos är i sitt livs form.

En strikt diet och hård träning har fått Timrås Yared Hagos att rasa i vikt under sommaren.
Nu kan han få tillbaka sin plats i laget.
– Han lade på sig några kilon för mycket förra säsongen eftersom han inte fick spela så mycket men har verkligen tagit tag i det och legat i under sommaren och är betydligt snabbare och mer uthållig, säger tränaren Tomas Montén.

Annons

Han lämnade Skellefteå inför förra säsongen och återvände i förhoppning om att få en större roll till Timrå där han som 21-åring slog i genom och spelade till sig en plats i Tre Kronor och ett NHL-kontrakt med Dallas Stars.

Det fick han dock inte.

Yared Hagos hade uppenbara problem att hänga med i tempot och fick bara mindre och mindre speltid av Tommy Andersson.

I vissa matcher fick han inte ens vara med.

Till slut insåg den 98 kilo tunge centern att han behövde bli lättare och bestämde sig för att lägga om kosten och träningen.

– Ishockeyn har förändrats de senaste åren och jag har varit tvungen att anpassa mig, säger Yared Hagos som har fått hjälp av supertränaren Nebez Kurban och fortsätter:

– Det går betydligt fortare sedan de tog bort hakningarna och är inte lika viktigt att vara stark längre så jag har fokuserat mer på snabbhet än styrka. Jag har dessutom varit noggrannare med vad jag stoppar i mig för något. Jag åt väl ganska bra innan också men på sommaren brukade man ju unna sig lite finare saker än under säsongen.

Det har gett resultat.

– Jag vet att vi spelare alltid brukar säga att vi är i vårt livs form men jag har faktiskt bevis, säger han med ett skratt och tillägger:

– Vi gör fystester varje sommar och nu är mina testvärden bättre än någonsin.

Hur många kilon har du tappat?

– Åtminstone åtta-nio kilo fast det är förmodligen ännu mer.

Det tycker Tomas Montén som har tagit över efter Tommy Andersson märks.

– Det ska bli intressant att se vad han kan uträtta den här säsongen, säger han och fortsätter:

– Han lade på sig några kilon för mycket förra säsongen eftersom han inte fick spela så mycket men har verkligen tagit tag i det och legat i under sommaren och är betydligt snabbare och mer uthållig.

Annons
Annons
Annons