Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandaler förstörde planen - kommer kosta 10 000-tals kronor att reparera

/
  • Svartvallens fotbollsplan vid Domsjö IP har utsatts för vandaler. Ett motorfordon har kört runt planen och framkallat djupa spår i planen och Domsjös ordförande Robert Karlsson är besviken och berättar att det här kommer att kosta klubben stora pengar att åtgärda förstörelsen. Foto: Linda Eliasson

Svartvallens fotbollsplan vid Domsjö IP har utsatts för vandaler.
Stora delar av planen har förstörts efter att motorfordon kört runt och framkallat djupa spår i den tidigare så fina fotbollsplanen.

Annons

– Det här är djupt tragiskt och kommer att kosta oss 10 000-tals kronor, suckar Domsjö IF:s ordförande Robert Karlsson.

DIF-ordföranden spekulerar i att det kan vara någon med en EPA-traktor som fördrivit tiden med att sladda runt på fotbollsplanen och att det skett någon gång efter 20.00 på onsdagskvällen och fram tills dess att vaktmästarna kom till platsen på torsdagsmorgonen.

– Jag var själv på plats fram till 20.00 i onsdagskväll och då hade det inte hänt någonting i alla fall. Det vi kan hoppas är att någon sett händelsen och kan ge tips som leder oss fram till den eller de som gjort detta, fortsätter Robert Karlsson.

Svartvallen ligger alldeles i anslutning till Blåvallen som Domsjös huvudarena med läktare kallas. Efter påtryckningar från klubbens egna lag och även gästande lag hade klubben lagt ned ett omfattande arbete med att förbättra Svartvallen inför den här säsongen.

Utfallet blev så bra att de använt Svartvallen som arena nummer ett den här säsongen:

– Nu måste vi stänga halva ytan av planen och börja om arbetet igen. Vi måste fylla igen alla sår och sedan så om det igen.

Det här betyder också att Domsjö inte längre kan spela dubbla matcher samtidigt och att de förlorar en stor och viktig träningsyta. Det kommer också att belasta klubbkassan ordentligt, 10 000-tals kronor uppskattar Robert Karlsson:

– Dessutom tvingar det här till ett större slitage direkt på Blåvallen. Vi hade visserligen tänkt flytta över dit framöver, men tanken var en mjukare övergång än vad som nu blir fallet.

Domsjö IF har en fantastisk bredd i sin verksamhet och med alla ungdomslag inräknade har de inte mindre än 23 lag på benen den här säsongen. Då förstår man ännu bättre vikten av att man har bra och flera träningsmöjligheter.

– Vi håller på att inventera allt vid anläggningen och det kan ju vara så att det hänt mer än just den här skadegörelsen, avrundar Robert.

Svartvallen i sin helhet kommer tidigast att vara spelbar igen i slutet av höstsäsongen.

Annons
Annons
Annons