Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägen till toppform

ÄNGELHOLM. Ingen elitserie på tre veckor. Då gör Modo Hockey allt för att komma optimalt förberett inför seriespurt och slutspel.
Från ”knopp-och-kropp-vecka” till ”toppcamp”: ÖA-sporten presenterar lagets upplägg fram till nedsläpp mot Brynäs.

Annons

I tisdags satte Peter Högardh en fin punkt på Modos sydsvenska miniturné. Precis innan förlängningstiden runnit ut gjorde han 3-2 och fixade en välkommen bonuspoäng.
En sekund senare började ledigheten.
Jag bryr mig inte om var killarna håller till. Om de är i Göteborg, Ljungby, hemma i Ö-vik eller någon annanstans, säger tränaren Jim Brithén.

SÅG TILL GAMLA LAG
Själv stannade han kvar i Skåne ett tag och ska när ÖA-sporten får tag på honom precis se sitt gamla lag Rögle ta sig an Tingsryd i superallsvenskan.
Fritt val av tillflyktsort, alltså men någon semester handlar det inte om. Spelarna ska följa ett strikt träningsprogram under den vecka Brithén benämner knopp-och kropp.
De ska återhämta sig mentalt och läka såren, men samtidigt hålla fysiken igång, säger han.
På onsdag blir det sedan hårdkörning på allvar. Först hemma i Ö-vik där bara en halv familjedag på Kempehallen samt en ledig söndag erbjuder vila sedan i Östersund, där laget möter Djurgården och Zürich.

VI SKA TRÄNA STENHÅRT
Parollen för denna period (13-22 februari): toppcamp.
Vi ska träna stenhårt och nå samma fysiska status som efter sommarträningen. Och den ska upprätthållas under resten av säsongen. Det handlar om att spetsa formen inför elitseriens slutspurt och slutspelet. Matcherna är till för att få upp tempot.
Taktiskt handlar det om grundspelets alla detaljer. Anfall, försvar, spelvändningar, box play, power play allt ska nötas och finslipas.
Därefter får spelarna två dagar ledigt innan ytterligare tre tuffa träningsdagar ska spetsa formen till nypremiären mot Brynäs den 28 februari.
Då återstår fyra matcher av grundserien, där Modo har en utmärkt chans att säkra en andraplats som skulle göra att man inte kan stöta på suveräna Färjestad förrän i en eventuell SM-final.
Fast i första hand siktar vi på att förbättra fjolårets fjärdeplats, säger Jim Brithén. Visst vill vi gärna komma tvåa, men det är inte livsviktigt.
När säsongen snart går in i sitt avgörande skede kan Modo-tränaren titta tillbaka på ett mycket positivt halvår. Han är nöjd med att laget spelat den hockey man föresatt sig och kan egentligen inte komma på några minus.

SKADELISTAN MINSKAR
Det skulle väl vara skadorna i så fall.
Även här är det på väg att ljusna. När träningslägret kör i gång den 13 februari ska Tommy Pettersson kunna köra för fullt efter sin knäskada, och då återstår bara Anders Söderberg (kan troligen fajtas om en plats innan serien av slut) på den tidigare så digra sjuklistan.
Lugnet har tillfälligt lagt sig. Nu ser Modo Hockey stormen an med tillförsikt.

GUSTAF HÖÖK

Annons
Annons
Annons