Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upplagt för travfest på Dannero

/
  • Robert Bergh ler glatt efter segern i fjolårets Ådalspris med Real de Rabut, då ingick loppet i banans V64-omgång.

Äntligen blir det V75 på Dannero - lördagen med topptrav är efterlängtad.

Och hela kuskeliten finns på plats: Åke Svanstedt, Stefan Söderqvist, Torbjörn Jansson, Örjan Kihlström, Björn Goop och Erik Adielsson ska tappas med Robert Bergh och Ulf Ohlsson, toppkuskarna från länet.

Annons

– Jag tror aldrig så många gästat oss samtidigt tidigare, den ende som fattas är Johnny Takter, säger B-O Månsson, sportchefen.

Ådalspriset och gulddivisionen är det stora numret, där får vi se om Rakas och Per Lennartsson grejar en plats till elitloppet, fjol var ekipaget trea där och med tre lopp bakom sig inför Dannerostarten såg hästen okej ut senast som tvåa i Finlandia Ajo.

– Visst blir han favorit från ett bra läge, har nog möjlighet att hamna i ledningen, för även om Timetosaygoodbye är ruskigt startsnabb så släpps nog Lennartsson till spets efter en bit.

Andra utmanare enligt dig, B-O?

– Oracle har ett dåligt läge från åttonde spår, men hästen var bra som tvåa i Umeå på en 12,3 tid och är i slag. Andra utmanare kan vara Reven d´ Amour, som gått 1.09,9 i Kanada och är en snabb travare. Glöm heller inte bort Robert Berghs You Bet Hornline kriterievinnare som fyråring och med en fjolårssäsong som stördes av skador.

Spelmässigt är handicaploppet för nordsvenskar roligast, där känns det på förhand som nära nog omöjligt att hitta någon favorit.

– Tror nog att publiken håller tummarna för Gunnar Melander och Nordvanja, annars är säkert Flex ganska betrodd, precis som Lix Mollyn som dock står på ett 100 meters tillägg. Loppet ser kul ut och är lika svårt som det ska vara.

Hemmahoppen är relativt få, i den femte avdelning sitter Gunnar Melander upp bakom One Way Street från bricka sju i ett klass 2-lopp.

Micael Melander kör i samma lopp Umeåhästen Keep Well som han trodde på vid den senaste starten på just Umåker. Nu är läget bättre och ett lopp på väntan är bäst för honom och chansen rätt hygglig.

– Vi hade hoppats på att både Zakeus och Rite On Pepsi skulle komma med, men trots bra startpoäng för båda räckte de inte till för att få starta inom V75.

Göran Hansson från Sollefteå är en hårdsatsande hästägare, hans Vestal Virgin går ut i stoloppet. Hästen är dock bara tre år och möter bara äldre konkurrenter, tufft att tro på seger.

Hur ser du på V75-omgången?

– Det är fantastiskt bra lopp, möjligt att vi kommer i kläm eftersom det är en extra V75-omgång på torsdag på Åby med Kungapokalen och sedan också V75 i Norge under söndagen. Då räknar jag inte publik- eller hästmässigt, utan mera all annan uppmärksamhet.

Dannero satsar hur som helst hårt för att locka hela familjen till banan, det kommer att finnas publikvärdar och en satsning på barnen i multihallen.

Annons
Annons
Annons