Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Susanne tog två raka på Dannero

/

Solängets Susanne Osterling sken i kapp med solen när Dannero lunchtravade på valborgsmässoaftonen.

Det blev dubbla möten i vinnarcirkeln efter vinster med Simb Robitaille och Lord Leber.

– Klart att man är glad över två vinster och efter två väldigt fina prestationer, log Susanne i vinnarcirkeln.

Annons

Ägaren till Simb Robitalle, Patrik Gidlund från Örnsköldsvik, anslöt också i cirkeln där vinnarna träffas för segerintervjuer efteråt, och han var både glad och stolt över sin vinnare.

– Med sina nio år är det slutet på karriären för Simb Robitalle och det har blivit vår egen kelgris under resans gång. Med alla prispengar har det också bidragit till att vi kunnat utöka vårt stall och visst är man stolt en sådan här dag, berättade Patrik efteråt.

Lika stolt var Susanne Osterling som styrde ekipaget till en säker seger, eller stolt, hon var nästan lyrisk efter vinsten.

- Med tanke på prispengar i kombination med prestation blir betyget en fem-stjärnig insats, log Susanne som direkt efter den här vinsten satte upp bakom Lord Leber i V 5:ans tredje avdelning.

Och det gick riktigt bra även här.

Lord Leber hamnade visserligen lång bak i fältet men genom en sylvass spurt som utmynnade det i en ny blomsterkvast i den där cirkeln som alla kuskar strävar efter att få besöka efter loppen.

– Visst blev jag lite orolig och tyckte att det var lite väl långt fram till täten mot slutet. Men det löste sig och inte kan jag klaga över den här insatsen på upploppet, menade Susanne som körde mästerligt och spurtade ned alla över upploppet med Lord Leber som vann till dryga sju gånger insatsen.

Även hemmatränaren Stefan Edin fick defilera inför ungefär 500 travvänner på Dannero den här dagen och det var efter en säker seger med Källsjöpojken. En riktigt tjusig häst som dock inte såg helt bekväm ut i travet under loppet.

– Men vi fick en bra resa i ledningen där jag lät honom göra sitt eget lopp. Jag kände redan på Solänget för ett apr veckor sedan att han var på gång så helt överraskad är jag inte över utgången, sa Stefan Edin efter loppet.

Det var totalt sett en riktigt trevlig och bra dag för Dannerotravet på valborgsmässaftonen. Nye platschefen Jens Berglund var tillfreds med antalet besökare och omsättning:

– Det här var riktigt bra för att vara en dag med lunchtrav. Nästan en halv miljon högre omsättning och det lovar gott inför V 75-helgen om ett par veckor. Då lovar jag att vi bjuder på högklassigt trav och mycket annat trevligt runt omkring, slog Jens fast.

V 5:an betalade nästan 11 000 kronor och för de som lyckades pricka in V 4:an blev det närmare 3 000 extra i plånboken.

Annons
Annons
Annons