Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömberg: "Jag berättar allt"

/
  • Conny Strömberg jobbar med en självbiografi tillsammans med sportjournalisten Daniel Enestubbe

Snart kan Conny Strömberg ta plats i din bokhylla.

Tillsammans med journalisten Daniel Enestubbe jobbar hockeyveteranen med en självbiografi.

– Jag berättar allt, säger Strömberg.

Annons

Daniel Enestubbe är till vardags journalist på Smålands-Postens sportredaktion. Han har släppt två hockeyböcker de senaste åren; "Svenskarna som vunnit Stanley Cup" samt Johan Davidssons självbiografi "Till sista droppen", och är i full färd med att författa ytterligare två.

En av dessa: Conny Strömbergs självbiografi.

– Det var Fahlander (Mikael Fahlander, Örebros storsponsor och förre sportchef) som frågade om jag ville göra en bok och jag tänkte "varför inte?", berättar Strömberg själv, som sin vana trogen inte kommer att skräda orden i boken.

– Jag berättar allt för Enestubbe. Det blir ett och annat avslöjande, men vi får väl se om de allra värsta kommer med... Det finns ju en del skrönor om mig som också kommer att tas upp; en del sanna och andra osanna.

Daniel Enestubbe intygar att han har ett digert material att jobba med. Det är nästan för digert...

– Jag hörde en intervju med Frank Andersson när hans självbiografi släpptes. Han sa att man brukar få leta efter stora avslöjanden när man skriver självbiografier, men att det i hans fall snarare var så att man fick välja bort saker. Lite så är det med Conny också. Han har varit med om en hel del och säger vad han tycker och tänker.

Författaren har gjort djupgående intervjuer med huvudpersonen och vänder sig också sig till folk i Strömbergs närhet. Sådana som har följt hockeyspelaren – och personen – Conny Strömberg genom åren.

– Det är ju omöjligt för Conny själv att minnas allting som har hänt, säger Enestubbe, som utan att gå in på några detaljer berättar att boken inte kommer att vara uppbyggd på något traditionellt sätt.

– Jag tycker att vi har hittat ett, om inte unikt upplägg, så i alla fall ett upplägg som inte liknar de vanliga. Vi har hittat en bra balans mellan vem som berättar, hur saker berättas och vad som berättas.

Arbetet med boken har kommit drygt halvvägs. När den ges ut återstår att se, då frågan om förlag och tryckeri ännu inte är klar.

– Vi får väl se hur den säljer, säger Conny Strömberg. Det hade varit trevligt om man kunde tjäna lite pengar på den, men det är ingenting jag räknar med.

 

Annons
Annons
Annons