Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSK-Marika tog hem världscupen

/
  • Sollefteå Skidklubbs Marika Sundin vann den totala världscupen på rullskidor för seniorer. Segern säkrade hon i italienska Toblach och nu hoppas hon på en bra säsong även i vinter i SSK-dressen.

Sollefteå Skidklubbs Marika Sundin upplevde nyligen ett av karriärens allra största ögonblick när hon i italienska Toblach säkrade segern i den totala världscupen på rullskidor.

– Det här var över förväntan. När jag gick in i tävlingen i mitten av juni trodde jag aldrig att det skulle räcka hela vägen, men det gjorde det och jag är väldigt glad, kommenterar Marika VC-segern.

Annons

Marika som till en början bara planerade för några VC-tävlingar under sommaren fick blodad tand när det gick bra för henne från start. SSK-åkaren visade direkt att hon kunde hävda sig väldigt bra i det här sällskapet och sedan gick allt som på räls.

– Till sist insåg jag ju att jag var med och fightades om slutsegern och då var det bara att fortsätta köra på för fullt, berättar Marika som säkrade segern redan innan den sista deltävlingen.

En stor händelse för Marika alltså som bland annat belönades med en tjusig pokal, en likadan som VC-vinnaren får på riktiga skidor under ordinarie skidsäsong.

– För mig var världscuptävlingarna sommarens bästa träningskrydda. Det gav mig väldigt mycket och jag fick bland bra träning i att köra på lätta skidor i höga farter.

– Samtidigt krävdes det inte lika mycket i förberedelser som det normalt gör under en tävlingssäsong och man upplevde inte alls samma nervositet rent mentalt.

– Men sammantaget väldigt positivt, och som sagt, jag har lärt mig mycket som jag tar med mig inför säsongen som kommer.

Marika Sundin, 21 år i december, är fostrad i Delsbo i Hälsingland och kom till Sollefteå Skidklubb som första års senior förra säsongen. Tillsammans med jämnåriga klubbkamraten Elin Molin visade de direkt att Sollefteå SK har ett riktigt bra stall för framtiden, och det förstärktes i våras när även talangfulla Julia Jansson anslöt till klubben.

– Jag ser verkligen fram emot säsongen med tillförsikt. För mig har försäsongen varit riktigt bra och jag hoppas och tror att vi alla i SSK ska göra bra ifrån oss i vinter, avrundar Marika som på halvfart läser till civilingenjör inom Industriell Ekonomi vid Umeå Universitet.

Fotnot: Marika var prispallen 10 av 13 gånger. 4 vinster, 5 andraplatser och en tredjeplats.

Annons
Annons
Annons