Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå utan A-lag

/
  • Elisabeth Moström har lämnat Sollefteå för att spela med Härnösands Handbollsklubb kommande säsong.

Sollefteå Handbollsklubb drar sig ur damernas division 1-serie.

Orsaken är spelarbrist.

Annons

– Truppen är alldeles för tunn för att vi ska kämpa en säsong till med ett representationslag i division 1. Men samtidigt har vi sagt att det här bara är ett uppehåll. Om två år ska vi vara tillbaka igen, säger klubbens vice ordförande, Roger Garefelt,.

Sollefteå Handbollsklubb hade stora problem i truppen redan under den gångna säsongen. I kombination med skador blev bristen på spelare ännu mer påtaglig och vid ett tillfälle åkte de till en bortamatch med endast sju spelare i bussen.

– Vi hade bekymmer förra säsongen och gav förbundet ett förhandsbesked i våras att vi skulle dra oss ur serien. Vi fick dock dispens över sommaren för kolla av läget lite till, men det förändrade ingenting utan vi har tagit beslutet att dra oss ur serien.

Det har dessutom försvunnit spelare sedan förra säsongen. En del studerar på annat ort, någon har slutat och en av lagets riktigt stora stjärnor, Elisabeth Moström, har värvats och kommer att spela för Härnösands Handbollsklubb kommande säsong.

– Det fanns en möjlighet för oss att fortsätta och det var med dispens för våra spelare födda 1997 i A-flicklaget. Men då kände vi att vi inte vill bränna ut dem på något sätt utan att de ska få tid på sig att växa in i ett A-lag och nu är tanken att det laget ska vara grunden till ett nytt representationslag 2014.

Roger Garefelt berättar att de inte känner någon oro alls över återväxten i klubben. Just det här A-flicklaget är dessutom riktigt duktiga:

– Men som sagt, de ska få tid på sig att fortsätta utvecklas och sedan räknar vi med att de ska vara mogna för A-lagsspel om två år. För det är viktigt med ett representationslag så att alla yngre förmågor har något att se fram emot och även se upp till.

Annons
Annons
Annons