Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robert tog hem Ulvöregattan

/

Robert Carlsson, Örnsköldsvik, är en rutinerad seglare. Han höll sig framme i toppen under alla tre deltävlingarna av Ulvöregattan.
Och just båten Yamaha Center med Carlsson tog hem Bottenhavets största tävling.

Annons

– Han var en av favoriterna och är väl en av fem till tio seglare som hade chansen, säger Andreas Nordström om vinnaren.

Ulvöregattan är en anrik tävling som avgjorts ända sedan 1909 och har alltså över 100 år på nacken.

– Den har körts oavbrutet med undantag för krigsåren av förklarliga skäl. Det är Bottenhavets största seglartävling och en av landets tio största.

Den här gången kom det aktiva från Jakobstad och Vasa i Finland, Luleå, Piteå, Sundsvall och Stockholm, var några av orterna varifrån de svenska seglarna kom ifrån.

Carlsson i sin Expressbåt avslutade Pelle Melinders Minnessegling, som lördagens tävling hette genom att bli etta i lilla SRS-klassen.

Joakim Wiklund vann och Mikael Bentsen, Härnösand tog sig i mål som andra båt i den stora SRS-klassen.

Men åt Robert Carlsson var det inte mycket att göra åt, han har hela tiden varit framme och nosat på toppen även under torsdagens och fredagens seglingar. Båda dagarna tog han en andra placering.

– Vädret har inte varit det bästa under den här upplagan, men åt det går det inte mycket att göra åt, det är bara att klä sig, fast visst har det varit trist med både dimma och dålig vind stundtals.

Sammanlagt har 67 båtar gästat vattnen kring Ulvön, alla har dock inte tävlat under samtliga tre dagar.

– Vi får vara nöjda ändå med den här upplagan av regattan.

Totalt vann alltså Robert Carlsson, Örnsköldsvik, detta före klubbkompisen Martin Rubing, också i en Expressbåt, trea blev Anders Carlsson, Söråker, i en First Class 10.

Annons
Annons
Annons