Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resultat och referat: Division 5 Ångermanland

FOTBOLL

Division 5 Ångermanland herrar.

Annons

Bjärtrå–Moelven 1–3 (1–0)
B: Eric Karrabi. M: Andreas Quist 2, Björn Norgren

Moelven är femmans formstarkaste lag just nu. Igår kom den tredje raka segern i höst sedan man vänt ett 0–1 underläge i paus till seger, 3–1 mot Bjärtrå.

– Vi saknade ett par viktiga spelare och det var lite virrigt i början, men efter vändningen i början av andra tycker jag vi kontrollerade matchen, summerade spelande tränaren Björn Norgren.

Bjärtrå öppnade dock bäst och tog också ledningen genom Eric Karrabi halvvägs in in i den första rundan. Två snabba mål direkt efter paus vände dock matchbilden. Björn Norgren skruvade en hörna direkt i nät och bara minuten senare gav Andreas Quist Moelven ledningen med 2–1. Samme man fastställde sedan 3–1 i slutminuterna.

– Oavgjort hade varit mest rättvist, vi gör en hyfsad match och det känns som vi är på rätt väg, sa BIS-tränaren Mattias Olsson.

Robin Sahlin bäst i Bjärtrå medan hela Moelven ska premieras för en stark uppryckning efter en skakig inledning.

Nätra–Husum 5–2 (0–2)
N: Tobias Ullberg 2, Victor Jansson, Mattias Svensson, Mikael Edlund. H: Marco Lundkvist och ett självmål

Nätra fortsätter att lägga krokben för topplagen i femman. I förra omgången nollade man Gottne och nu var det serietvåan Husum som fick känna på Nätras fina höstform.

– Vi gjorde en fantastisk andra halvlek, det var nog vår bästa i år, tyckte tränaren Ivica Matanovic sedan Nätra vänt 0–2 underläget i halvtid till en 5–2 seger.

De första 45 minuterna handlade dock bara om Husum som gick fram till en 2–0 ledning och var på väg mot en storseger.

– Men sedan fick vi två regelrätta mål bortdömda som skulle ha stängt matchen, berättade Husumtränaren Ralf Engström.

– Jag är otroligt besviken på domarna, så här får det inte gå till och jag kommer att lämna in en protest till ÅFF och begära omspel.

Efter de incidenterna tappade Husum huvudet och spelet och ett kämpastarkt Nätra kunde vända matchen.

Matchvinnare i Nätra blev återigen målvakten Alexander Åstrand med en rad smått fantastiska räddningar.

– Han är seriens bäste målvakt, berömde Ivica Matanovic

Sollefteå 2–KB 65 3–7 (1–2)
S: Rasmus Bergström 2, Hilal Zahir. K: Jesper Persson 3, Joel Karlsson 2, Tobias Olsson, Erik Nordlander

Målskyttet har varit KB 65:s stora dilemma under säsongen och trots att man spelat bra fotboll och skapat chanser har det inte fungerat i avslutningarna. Men i onsdagskvällens bortamöte mot serieledande Sollefteå lossnade det med besked.

– Spelmässigt kanske vi har gjort bättre matcher, men men tanke på att vi äntligen fick utdelning den här gången måste jag ranka den som en av säsongens bästa, tyckte KB-tränaren Dick Näslund efter 7–3 vinsten.

Länge handlade det här om en jämn tillställning, men i den andra halvleken vägde det unga hemmalaget lite för lätt när KB:s tyngre garde tog över matchen och fick målskyttet att lossna.

Johannes Sjödin och Hilal Zahir märktes mest i Sollefteå. I KB 65 som nu skaffade sig lite häng på topplagen i serien igen fortsätter skytteligaledaren Jesper Persson att ösa in mål. Tre fullträffar den här gången. Bra var också Tobias Olsson och Erik Nordlander.

Annons
Annons
Annons