Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt tillfälle

TIMRÅ. Mattias Weinhandl kan verkligen välja rätt tillfälle.
Inför ögonen på förbundskaptenen Hardy Nilsson storspelade Modo-forwarden, sköt sitt 13:e och 14:e mål i Modotröjan och sänkte Timrå i derbyt.
– Det känns som om vi är på gång nu, säger ”Weinis” efter 3–2 borta mot Timrå.
Hardy Nilsson satt på pressläkta

Annons

ren och även om han inte gjorde vågen över sin tilltänkte VM-forward, så log han åtminstone. Weinis var riktigt, riktigt het mot Timrå och gjorde två ursnygga mål.
Jasså, satt Hardy på läktaren? Det hade jag inte en aning om, säger Weinhandl.
Det här var ett tätt, tufft, smågrinigt och inte ett dugg välspelat derby. Men det fanns godbitar, som Weinhandls båda mål.
I den första perioden tog han Modo tillbaka in i matchen genom att prickskjuta in kvitteringen (11) sedan Kim Staal smörpassat, och 52 sekunder in i den tredje perioden gjorde han 31. Ett mål som utan tvekan platsar på Modos tioi-topplista över säsongens snyggaste mål.
Mattias berättar själv om målet:
Jag kom fri med Freddan sedan Kim Staal dragit med sig en motståndare, skottfintade och sedan var det bara att lägga in pucken i tom kasse.

BRA UTAN ATT GLÄNSA
Andersson blev så grundlurad att han slängde sig, gled ur målområdet och Weinis kunde hur enkelt som helst sprätta in pucken. Det var nog bara Timråmålvakten som inte tyckte det var snyggt...
Det var som sagt behållningen.
I övrigt gjorde Modo en bra match utan att glänsa, man jobbade ner Timrå, var kyligare i avgörande lägen och vann för att de helt enkelt är ett bättre lag än jumbon.
Vi har självförtroende och en enorm bredd. Det är alltid några killar som kliver fram, säger Weinis, som alltså tillhörde den sistnämnda skaran.
Tillsammans med Kim Staal och Miroslav Hlinka var den trion Modos vassaste enhet framåt. De hade också bud på flera mål.
Modos bästa period av matchen var första halvan. Trots tidig Timråledning såg det ut som Modo hade kontroll på matchen och 11 efrter första perioden var smickrande för Timrå. I den andra perioden kom det matchavgörande 21-målet som Stefan Öhman gjorde i numerärt underläge.
Modo fick också en smakstart när Weinhandl gjorde sitt eleganta 31-mål och Modo såg då ut att gå mot en säker trepoängare. Men när domaren Peter Andersson började plocka ut spelare i parti och minut blev det hasardartat. Timrå gjorde 23 med dryga fem minuter kvar och jagade febrilt en kvittering. Men bra box play både då och genomgående i matchen gav Modo segern.

MORAL I GÄNGET
Vi gör väl ingen toppmatch, men krigade oerhört bra i 60 minuter. Det finns moral i det här gänget, säger vikarerande lagkaptenen Mikael Wahlberg.
Det här var en match där de fysiskt spelande Modoiterna klev fram. Andreas Pihl (framförallt), Janne Öberg och Per Hållberg dödade utvisningar på löpande band och Stefan Öhman och Mikael Pettersson gjorde även de fanatstiska insatser.Liksom målvakten Tobias Lundström.
Och Mattias Weinhandl stod för artisteriet.


PER HÄGGLUND

Annons
Annons
Annons