Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oracle tog ner favoriten i Ådalspriset

/
  • Oracle och Erik Adielsson tog ner storfavoriten och elitloppsaktuelle Rakas i Ådalspriset.

Det är bara att glömma elitloppet, Rakas.

Lennartssons springare blev avklädd i Ådalspriset och Oracle tillsammans med Erik Adielsson kunde vinna från position utvändigt ledaren.

Annons

Storfavoriten Rakas, spelad till dubbla insatsen, fick överta ledningen rätt bekvämt och med ett tempo i 1.16 efter ett varv, vilket betydde 21-tempo i 500 meter var han skyldig att vinna.

Istället blev han avväpnad av tappre Oracle, som visserligen var vass på Umåker senast men ändå.

– Formen är väl inte på topp, när jag släppte iväg honom 300 meter innan mål blev det tomt ganska snabbt. Hästen kändes dock fin och fräsch och normalt ska han ju vinna det här loppet, erkänner Per Lennartsson.

Från 80 meters tillägg tog Flex med Jan-Olov Åberg hem det på förhands svårlösta handicaploppet för kallblod.

In i sista kurvan hade han kommit ikapp tättrion, sedan var det inget snack om saken.

Därmed gick segern till Bo Rydgrens häst i Svensk Travsports Guldtäcke, ekipaget som fick platsen efter en omdiskuterad regeländring där Ivarsqvick som tog hem fem vinster under fjolåret, miste sin plats eftersom segrarna kom i monté.

– Han var jättepigg och idag höll han sig på mattan. Det är en tung kuse så det är inte det lättaste att hålla i honom. Farten var bra så det gällde bara att köra och inte stanna i ryggar, jublar Jan-Olov Åberg.

Solängethästen Lille Lomis debuterade på V75 och slutade fyra i kallblodsloppet på tiden 29,3. Bergsåkers John Östman satt i sulkyn. Eva Grundström och Katarina Byström (tränare) äger Lille Lomis.

I Parkin har Bergsåkers Henrik Svensson en intressant travare, hästen var dagens mest överlägsne segrare när han vann bronsdivisionen över full distans på ett glänsande sätt.

– Tidigare har han gått bättre bakifrån, nu väntar bronsfinalen under elitloppshelgen, jag har inte ens funderat på Harper Hannovers lopp samma helg, konstaterar Svensson.

Anders Stenman, Umeå både står som uppfödare, äger och tränar Made At Home och han var glad efter att Janne Norberg styrt till seger i näst sista V75-avdelningen.

I klass 2-loppet blev det en favoritvinst genom Giacometti, detta efter att Åke Svanstedt blivit diskad sedan ekipaget knuffat Master Amok på vägen mot en seger med Sweeping Candy.

Istället för vinst och 100 000 kronor, fick Åke böter och en avstängning som betyder att han missar hela elitloppshelgen.

Svanstedt kan dock få dispens att köra själva i elitloppet där han troligtvis ska sitta upp bakom Wishing Stone.

Annars inleddes omgången av en skräll när favoriten Calvados Crane blev instängd.

Tion Medon Sisu och Björn Goop avgjorde från position långt ut till nära 18 gånger pengarna.

I Drillbit Ås har Svante Båth en intressant häst, segerreceptet var spets hela vägen i stoloppet.

Annons
Annons
Annons