Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har Sollefteå kopplat greppet

Annons
Nu har Sollefteå kopplat greppet

Nu har Sollefteå kopplat greppet i innebandyns division II.

4-2 (1-1, 2-0, 1-1) i seriefinalen mot Ankarsvik ger Sollefteå ett försprång på tre poäng i tabellen och samtidigt en gruvlig revansch efter 1-8 mot samma lag i premiäromgången.

- Vi var verkligen laddade inför den här uppgiften och det var nog vår hetare vilja som avgjorde, sa tre av Sollefteås matchvinnare, tvåmålsskyttarna Jonas Vikner och Klas Nordin samt målvakten Andreas Kjellsson.

Det var Andreas säkra målvaktsspel samt Jonas och Klas effektivitet i anfallsspelet som visade vägen för Sollefteå. Speciellt i andra perioden när matchen stod och vägde vid ställningen 1-1.

Hemmalaget åkte på en utvisning - ett gyllene tillfälle för Ankarsvik att för första gången ta ledningen i matchen. Men i spel fyra mot fem är Sollefteå starka. Förmodligen bäst av alla lag i serien och till och med tränaren Pär Svennar har tappat räkningen över alla mål laget gjort i numerärt underläge.

Det blev ett i den här fighten också, 2-1 målet.

En frislagsvariant i anfallszon där Jonas Vikner sköt blixtsnabbt och bollen gick in bakom Anders Erikssons gästernas mål.

- Ett psykologiskt väldigt viktigt mål för oss, medgav tränaren Pär Svennar.

Sollefteåtränaren gjorde för övrigt en för hemmalaget väldigt betydelsefull förändring inför den andra perioden.

- Vi sa till varandra att kliva högre upp i banan och sätta större press på deras bollhållare, förklarade Pär.

Det gav utdelning. Initiativet gled mer och mer över till hemmalaget som inte bara gjorde 2-1 utan också 3-1. Snyggt växelspel mellan radarparet Vikner/Nordin slutade med att den senare pricksköt in trean för hemmalaget.

Ankarsvik fick sedan chansen att spela med en man mer i inte mindre än fem minuter i slutet av andra, och början av tredje perioden.

- Efter att vi klarat av den utvisningen kände jag mig helt lugn. Jag tycker att vi därefter hade full kontroll över matchen, sa Svennar.

Så sant så. Sollefteå spelade säkert. Ingenting finns att anmärka på försvarsspelet och framåt skapade de många heta chanser. Med mindre än fyra minuter avgjordes matchen definitivt. Ett riktigt mönsteranfall avrundades med att Klas Nordin ökade på till 4-1 genom ett hårt direktskott, och passningen kom från - ja just det - Jonas Vikner förstås.

Ankarsviks 4-2 reducering kom med bara tio sekunder kvar att spela och betydde förstås ingenting.

Jonny Dahlgren

jonny.dahlgren@tidningen.toSollefteå-Ankarsvik

4-2 (1-1, 2-0, 1-1)

Målen: 1-0 Jonas Vikner, 1-1 Kjell Larsson, 2-1 Jonas Vikner, 3-1 Klas Nordin, 4-1 Klas Nordin, 4-2 Jonas Nylander.

Utvisningar Sollefteå: 2x2 1x5, Ankarsvik: 5x2, 1x10

Domare: Jörgen Grundström Kramfors och Per-Erik Flodin Härnösand (bra)

Publik: 125
Annons
Annons
Annons