Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Modos lagkapten avstängd efter Brynästackling

/

Disciplinnämnden stänger av Modos lagkapten för tacklingen mot Brynäs Jacob Blomqvist. Motiveringen: att det var en så kallad "slewfoot".
– Jag vet bara hur jag har uppfattat en "slewfoot" under hela min karriär och det är inte ens i närheten av det som jag gjorde, säger Påhlsson.

Under fredagen fick Modos lagkapten Samuel Påhlsson sin dom från Disciplinnämnden; två matchers avstängning och böter motsvarande en match. Motiveringen till varför han blir avstängd är att han utförde en så kallad "slewfoot". Något som Påhlsson har noll förståelse för.

– Jag kan inte gnälla på att de åtgärdar en dålig tackling. För det är slarvigt av mig att göra den. Men sedan att de motiverar det som något helt annat tycker jag är jättekonstigt, säger Påhlsson.

Som jag förstått det är en "slewfoot" då du slår undan skridskorna på en motståndare bakifrån.

– Jag vet bara hur jag har uppfattat en "slewfoot" under hela min karriär, och det är inte ens i närheten av det som jag gjorde. Det är en väldigt konstigt motivering. Att jag blir bestraffad för den dåliga tacklingen har jag ingenting emot. Men det är konstigt att de inte kan mer om ishockey.

Efter avstängningsdomen så uttryckte Modos general manager Per Svartvadet en oro för hur den här situationen kommer att statuera exempel på det nya regelverket. En oro som delas av Modos lagkapten.

– Jag gnäller inte på att jag blir avstängd. Utan det är mer irriterande att de försöker statuera exempel på någonting som inte är en "slewfoot". Med all skit de har fått förut så gör de det inte lättare för sig nu.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons