Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo testar dansk forward

ÖRNSKÖLDSVIK. Elitserien vilar – men inte Modo Hockey.
Under veckan har laget träningsläger på hemmaplan. Bland de nya ansiktena: danske centern Morten Gren.

Annons

Medan landslaget åker till Moskva tränar Modo på hemmaplan. Laget inledde i går med dubbla pass och kommer fram till lördag att varva fys- och isträning samt ta sig vatten över huvudena i Paradisbadet.
Lars Jansson som missade matchen mot Brynäs kör för fullt igen, men eftersom Mattias Weinhandl deltar i Baltica Cup och tilltänkta kronorna Pierre Hedin och Per Hållberg är indisponibla har Jim Brithén fått både nygamla och nya spelare till sitt förfogande.
Det optimala är ju att ha fyra femmor och två målvakter, säger Modo-tränaren.
Därför har juniorerna Johan Agu, Tobias Enström och Jonas Almtorp lyfts upp från juniorlaget, medan Fredrik Warg tillfälligt tagits tillbaka från Björklöven.
Från Umeås stolthet kommer även backarna Magnus Österby och Jesper Jäger.

EN RIKTIG LIRARE
Fast de är enbart här för träningslägret, poängterar Jim Brithén. Randy (Edmonds, tränare i Löven) fick avgöra vilka som hade bäst nytta av att komma hit, och om de här killarna får en kick är det kul.
Den sista nykomlingen i träningstruppen är dock mer intressant. Brithén ser fram emot att få uppdatera sig på 20-årige dansken Morten Gren, tidigare i Leksand och nu med en och en halv säsong i Troja bakom sig.
En spännande spelare. Jag har själv haft Morten i danska landslaget och han är en riktig lirare. Har saknat lite vad gäller fysik och jämnhet, men kloka centrar finns ju inte i överflöd.
Kan Gren bli aktuell för Modo redan den här säsongen?
Nej, i så fall är det något för framtiden. Vi får se, men han är i alla fall en de bästa spelarna i södra allsvenskan och bofast i danska landslaget.
Efter träningsveckan har Modo-spelarna ledigt 23 december och julafton. Juldagen innebär sen träning för att vässa formen inför annandagens nypremiär borta mot Timrå.

GUSTAF HÖÖK

Annons
Annons
Annons