Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara tar plats i J-landslaget

/
  • Sara Nordstrand, Graninge Alliansen, är uttagen i det svenska juniorlandslaget på längdskidor.

Graninge Alliansens duktiga skidjunior, Sara Nordstrand, är uttagen i det svenska juniorlandslaget inför säsongen 2012/2013.
– Förhoppningen fanns där, men därifrån till att man blir uttagen är en annan sak. Men jag är väldigt glad, säger Sara som går på skidgymnasiet i Sollefteå.

Annons

Sara, 19 år, har en väldigt fin säsong bakom sig. Den bästa som junior och den kryddades med att hon blev uttagen och åka till Turkiet på Junior VM.

Tyvärr för Sara och landslaget blev det bara ett framträdande för henne under detta mästerskap eftersom hon insjuknade efter sprinttävlingen och kunde inte åka mer i detta mästerskap.

– Klart att man blev besviken över att man inte kunde vara med i fler tävlingar. Fast det var ju inget att göra åt och nu får jag hoppas på revansch nästa säsong istället.

Då avgörs VM för juniorer i Liberec, Tjeckien, och det blir Saras sista VM-uppdrag som junior eftersom hon tar klivet upp bland seniorerna året därpå.

– JVM är det givna målet kommande säsong och först och främst gäller det att ta en plats i truppen och sedan får man väl hoppas att formen är bra under mästerskapet.

Sju juniortjejer fick plats i truppen nästa säsong och det var förutom Sara Nordstrand även Julia Svan, Johanna Sundling, Madeleine Thorn, Maja Falk, Stina Nilsson och Sofia Henriksson som också går på GB-skolans skidgymnasium i Sollefteå.

Från samma skidgymnasium finns även Oscar Ivars med i killarnas landslagstrupp.

Det är Anders Byström med rötterna i Örnsköldsvik som tillsammans med övrig landslagsledning tagit ut de här trupperna och de kommer att ha fem läger mellan juni och september innan vintersäsongen tar vid.

Första lägret blir SOK:s Youth camp på Bosön där det blir både träning och föreläsningar av olympier. Sedan blir det även läger i Torsby och Hemavan samt ytterligare två platser som inte är fastställda ännu.

– Det blir inga fritidsproblem i sommar, skrattar Sara. Men det känns verkligen kul och inspirerande att man får chansen i den här truppen.

Fyra yngre juniorer har också fått en inbjudan till det första lägret och där återfinns Saras klubbkamrat i Graninge Alliansen, Jackline Lockner.

Annons
Annons
Annons