Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubbarna presenterar paket - isyta vid Kempis kan ratas

/
  • Enligt vad Sporten erfar finns inte kempehallsområdet med i det förslagspaket till nya isytor som hockeyföreningarna tillsammans med konståkningsklubben ska presentera för kommunen.

Örnsköldsviks ishockeyföreningar och konståkningsklubben är nu överens om ett förslag till ett "isytspaket" som man kommer att föreslå kommunen.
Enligt vad sporten erfar ingår inte Kempehallsområdet i det förslaget.
– Vi har en väldigt bra idé som vi vill förankra hos kommunen innan vi pratar hela vägen ut, säger Johan Eklund.

Annons

Johan Eklund, vice ordförande i ÖSK och styrelsemedlem för Ö-vik Hockey, är talesman för gruppen som nu jobbar med att få fram isytor sedan det stått klart att 1700 istimmar försvinner då Kempehallen rivs.

Enligt uppgifter till Sporten är delar i gruppens förslag det att en träningshall byggs i direkt anslutning till Fjällräven Center, att O-Rinken i Svedjeholmen rustas upp och ytterligare några förändringar som berör både Skyttis och Järved, samt att ytan vid Kempehallen inte ingår i gruppens planer.

– Vi vill presentera vårt färdiga förslag för kommunen först, säger Eklund.

Har ni förkastat förslaget om att vara på Kempis?

– Vi vet bara att hallen ska rivas, vi vet inget om tidsperspektivet eller var projektet landar, därför vill vi presentera vår idé, säger Johan Eklund, som varken kan eller vill kommentera Sportens uppgifter.

– Det vi i gruppen har gjort är att fokusera på bästa möjliga lösning, en lösning som är bra för alla inblandade parter. Vi har haft väldigt bra snack i gruppen och är helt överens, säger Johan Eklund.

Det här paketet ni ska presentera, kan du precisera?

– Inte mer än att det är flera isytor som går i varandra. Men innan vi kan gå vidare måste förankra förslaget hos kommunen, det handlar ju om pengar också. Men är idén inte körbar är vi tillbaka på ruta ett, säger Eklund.

Men enligt kultur- och fritidsnämndens Sune Westberg är kommunens arbetshypotes att lägga ersättningsanläggningen där Kempis är i dag, då det bland annat finns en detaljplan.

– Jaså, det får vara hans syn på det hela. Vi kommer att presentera en komplett plan som dessutom är långsiktig och vi parat om flera anläggningar.

Kan inte sådant ta för lång tid?

– Vi får hoppas att all kommande hanteringstid kommer att gå lika snabbt som rivningsbeslutet av Kempehallen tog, säger Eklund.

Om Johan Eklund är fåordig då det gäller själva "isytspaketet" så är han väldigt tydlig när han pratar om klubbarnas enighet i förslaget.

– Vi har haft många bra diskussioner och vi är helt överens och en viktig notering är att vi bestämt oss för att hitta en bra långsiktig lösning för alla inblandade parter. Tillsammans är vi en stark röst, säger Johan Eklund.

Annons
Annons
Annons