Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klasskillnad i DM-semifinalen

/
  • Henrik Josefsson (knästående i grönvitt) och hans Ramvik hade inte mycket att hämta mot Marcus Norbergs (mitten) Anundsjö i gårdagens DM-semifinal på Torsvalla IP.

Fem minuter tog det, sedan hade division 2-laget Anundsjö spräckt division 4-laget Ramviks målnolla i DM-semifinalen. Hela 7–1 blev det till Bredbylaget till slut.

Annons

– Synd att det rann i väg så pass mycket, men de var helt enkelt för bra, säger Magnus Söderholm, tränare i Ramvik.

Att Ramvik, som parkerar på fjärde plats i herrfyran, skulle kunna stå emot norrtvåalaget Anundsjö i 90 minuter på Torsvalla IP var det säkerligen få – om ens någon – som trodde på förhand.

Däremot hade hemmalaget hoppats kunna stångas med Bredbygänget i mer än några minuter.

Redan efter fem minuter kom alltså 0–1, signerat Luis Vasquez som nickade in en hörna. Bara tre minuter senare fick Martin Åberg komma med hög fart mot Ramviks backlinje och med sträckt vrist klippte han in mål nummer två.

– Det är klart att det sätter sig i huvudet att hamna i underläge så tidigt, säger Magnus Söderholm. Men det är helt enkelt stor skillnad mellan lagen. Vi hade en plan som vi försökte att hålla men de var för bra.

Fyra mål hann Anundsjö göra innan Marcus Strandberg fick tröstmåla för Ramvik i slutet av första halvlek, vackert framspelad av Daniel Nordquist.

Ytterligare tre AIF-mål blev det efter halvtidsvilan, i en halvlek som var något mer ostrukturerad än den första. Anundsjö tog väl inte ut sig direkt, samtidigt som Ramvik kroknade allt eftersom efter en förvisso pigg start.

$1

MATCHFAKTA

$1

DM-semifinal

$1

Ramvik–Anundsjö 1–7 (1–4)

$1

R: Marcus Strandberg. A: Martin Åberg 2, Oskar Lindmark 2, Luis Vasquez, Elvys Valderrama, Jakob Lindmark.

$1

Domare: Pontus Ivarsson, Härnösand.

$1

Publik: 170.

Annons
Annons
Annons