Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart att Kempehallen stängs

Nu är det klart – det blir ingen mer verksamhet i Kempehallen och 1700 istimmar försvinner.

Ett dråpslag för ishockeyn och konståkningen.

– Vi är överens om tagen att inte utnyttja Kempehallen i fortsättningen, säger Sune Westberg.

Annons

Westberg är kultur- och fritidsförvaltningens chef och han var den som gav klubbarna det chockartade beskedet i tisdags att Kempehallen kan komma att stängas på grund av att säkerheten (dåligt tak) inte kunde garanteras.
I går var representanter från Modo Hockey, Örnsköldsviks Konståkningsklubb, Husums IF, Ö-vik Hockey och ÖSK kallade till ett möte med kommunen för att diskutera lösningar. Det man kom fram till är att gamla "Kempis" inte har någon framtid.
– Det finns ingen som känner sig ha lust för att ta ansvar för säkerheten och då går det inte att driva verksamheten, säger Westberg.

Enligt Westberg jobbar man nu på att få fram en till isyta istället för Kempis, men föreningarna kommer att få driva den. 
– Kommunen anser att hockeyn är superviktig och en ersättningsyta för Kempis måste hittas, men jag kan säga att den inte kommer att vara kommunägd, säger han.
Det stora bekymret är att det tar tid att hitta en isyta och väldigt många ungdomar kommer att bli drabbade och föreningarna kommer att få enorma problem.
– Hade det gått fort hade inte varit några problem, men det kommer inte att stå en ny hall där i september, så mycket vet vi.
– Det handlar ju heller inte bara om träningstider utan även om matchtider. Det blir ju defintivt trängre på isytorna i kommunen och därför måste vi hitta både långsiktiga och kortsiktiga lösningar, säger Westberg. 

Annons
Annons
Annons