Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas uttagen på landslagsläger

Annons
Jonas uttagen på landslagsläger

Johan Sondell, 12 år, har som yngste deltagare blivit uttagen till ett landslagsläger i bordtennis.

- Klart att jag blev lite överraskad. Men det ska verkligen bli roligt att åka iväg, tycker den talangfulle bordtennisspelaren från Ådalslidens SK.

Landslagslägret är för herr- och damjuniorer samt fem pojkspelare upp till och med 14-års ålder. Johan är dock yngst med sina 12 år.

- Vid en tävling i Stockholm tidigare i höst fick vi signaler om att jag var aktuell för det här lägret, och i slutet av förra veckan kom det definitiva beskedet från landslagsledningen.

- Det här blir utan tvekan den största händelse jag varit med om.

Hittills ska vi väl tillägga. För Johan Sondell är en riktig talang som kan gå väldigt långt i den här sporten om han bara fortsätter att utvecklas som han gjort de sista åren.

- Det gäller att träna mycket och det försöker jag göra. Förmodligen blir det några extra träningspass innan jag åker iväg på landslagslägret.

Lägret är i Växjö i Småland och pågår från annandag jul fram till och med nyårsafton. Och det kommer att bli intensivt, från morgon till kväll, men det är Johan förberedd på.

- Två träningspass varje dag och sedan blir det säkert också ett antal interna träningsmatcher under passen. Det blir kul.

ÅSK-talangen är ensam från det här området som får åka. Men han känner en annan deltagare sedan tidigare.

- Det är Hampus Nordberg från Hassel i Medelpad. Honom har jag mött på några tävlingar.

Johan Sondell tillhör de allra största talangerna i sin åldersgrupp i Sverige. Under hösten kvalificerade han sig till Riks Top 12-finalen som avgjordes i Helsingborg och där lyckades han riktigt bra.

- Det blev till slut en nionde plats för mig och det är jag nöjd med eftersom mina motståndare var ett år äldre än jag själv.

Jonny Dahlgren

jonny.dahlgren@tidningen.to

Annons
Annons
Annons