Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulvö Hockey knep finalplatsen

/
  • Ulvö Hockey vann poolspelet i Kramfors och får möta Modo i DM-final senare i vinter.

Ulvö Hockey slog till direkt. Division 2-laget blir Modo Hockeys motstånd i DM-finalen 2012/2013.

Annons

Ulvö Hockey startade upp inför den här säsongen och hade bara en träningsmatch – en förlust mot Husum – i benen innan helgens DM-poolspel.

Men i Latbergshallen i Kramfors var laget omutligt och vann tre raka matcher. AIK Härnösand avfärdades med 7–1 på lördagen och tack vare 5–0 mot IFK Nyland på söndagen säkrade laget en plats i poolfinalen.

Där väntade division 1-laget Sollefteå. Ulvö Hockey hade 2–0 i handicap från start, i och med att laget spelar i tvåan, men det skulle visa sig att det inte var nödvändigt. Matchen slutade nämligen hela 6–1 till slut och Ulvö Hockey knep därmed platsen i DM-finalen.

– Vi var segervissa inför finalen och fick matchen dit vi ville genom att spela enkelt och inte ta onödiga utvisningar, sa en märkbart nöjd Fredrik Ödling i Ulvö Hockey efteråt.

Nu drömmer Ulvö Hockey om att spela finalen på - ja just det - Ulvön. Men det mest troliga är ändå att finalen spelas i Fjällräven Center.

– Så blir det nog och då får vi försöka göra det till en härlig finalmatch med en festlig inramning. Vi har redan lite idéer, fortsatte Ödling.

Besvikna var det förstås i Sollefteålägret.

Vi åker inte skridskor och är inte beredda att ta kampen. kanske var det underskattning med i bilden också, sa Dick Molin, SHK-tränaren.

Annons
Annons
Annons