Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå vann derbyt

/
  • Sollefteås Marc Montelius i kamp med Olov Håkansson i Örnsköldsvik. Sollefteå skrällvann mot topplaget.

Sollefteå HK tog sin fjärde seger för säsongen när man på bortaslog Örnsköldsviks HF med 2–1. Sollefteå spelade ett gediget försvarsspel.
– En eloge till hela laget som gör ett otroligt bra jobb, matchen igenom, säger Sollefteåtränaren Martin Söderqvist.

Annons

Sett till tabellen var det inget snack om saken vilka som var favoriter i detta derby. Örnsköldsvik hade på sina tretton matcher samlat ihop fler än dubbelt så många poäng än Sollefteå.

Matchen startade med kraftig dominans av Örnsköldsvik som på de första tio minuterna hade en handfull heta chanser med bland annat två stolpskott. Men gästerna tog ledningen genom Tommie Wahlborg i power play.

Örnsköldsvik dominerade resten av perioden. Men inte ens ett massivt tryck i spel fem mot tre lyckades man överlista duktige Stefan Berglund i bortakassen.

Den andra perioden inleds med att ett slumpskott från blålinjen, via Henrik Edlunds skridsko och så stod det 2–0 till Sollefteå. 0-2. Spelet fortsatte dock att föras av Örnsköldsvik. Det är ganska jämnt när det gällde chanser. Sollefteå satsade på kontringar. Hemmalagets avslut fastnade ofta på motståndarnas försvarare.

En reducering skulle dock komma efter sju minuter av tredje perioden då Victor Andersson efter fint klapp klappspel petade in pucken. Örnsköldsvik hade det mesta av initiativet även i tredje perioden. Efter målet tog matchen dock en ny vändning och kantades av utvisningar.

Stolp- och ribbskottsstatistiken skulle komma att jämnas ut då också Sollefteå hade ett antal av dessa. Det sista kom med två minuter kvar när Örnsköldsvik tryckte på för att kvittera. I en kontring på högerkanten drog Sollefteåspelaren iväg ett handledsskott som gick klockrent i hemmamålvaktens högra kryssribba – och ut igen.

Sollefteåtränaren Martin Söderqvist var mycket nöjd med sitt lag.

– Vi gör en bättre laginsats än dem idag och gör egentligen inga stora misstag på hela matchen. Försvarsspelet är kanonbra. De får inte komma till så jättefarliga lägen och många skott stannar på våra benskydd, säger Martin Söderqvist.

Division 1 B

Örnsköldsvik Hockey-Sollefteå Hockey 1–2 (0–1, 0–1, 1–0)

Ö: Victor Andersson. S: Tommie Wahlborg, Henrik Edlund.

Skott: 29-16.

Utvisningar, ÖHF: 4x2. SHK: 7x2.

Publik: 83.

Annons
Annons
Annons