Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå snuvades på poängen

Kramfors besegrade Östersund i söndags. I går var Sollefteå 57 sekunder från att plocka poäng borta mot jämtarna.

Annons

– Tyvärr kliver domaren in och avgör matchen, suckar tränaren Dick Molin efter en snöplig 3–2-förlust.

Sollefteå har börjat få fason på sitt kollektiva spel över hela banan. Man tog poäng mot Kovland, man bortaslog Brunflo och nu var man snubblande nära att nå förlängning mot Östersund.

– Killarna gjorde en kanonmatch. De följde de riktlinjer vi lagt upp till punkt och pricka där vi stängde alla möjliga ytor för Östersund. De var faktiskt rejält frustrerade över att de inte kom åt oss, berättar SHK-tränaren Dick Molin.

Sollefteås taktik var förstås att ligga på rätt sida om respektive Östersundsspelare och sedan slå om när tillfälle gavs.

– Det gjorde att vi fick rätt få skott på mål, men våra lägen var desto bättre, förklarar Molin det faktum att endast 17 skott avlossats mot ÖIK-målvakten Johan Berge.

Med tanke på att Sollefteå hade ett par powerplay kanske det borde varit ytterligare några, men Sollefteå förvaltade inget av sina fyra lägen.

Det gjorde däremot Östersund. Två av de tre hemmamålen kom i PP-spel.

– Det första fick de göra efter det att de "trippat" en av våra killar, det andra sedan domaren efter mycket skrik hittade en tripping-utvisning på oss med tre minuter kvar. Det känns riktigt surt mot killarna att han skulle in och avgöra det här, suckar Molin som ändå var mäkta stolt över sina grabbar.

– Alla får högt betyg idag...

$1

MATCHFAKTA

$1

Division 1B

$1

Östersund–Sollefteå 3–2 (0–0, 1–0, 2–2)

$1

Ö: Fredrik Hetta 2, Marcus Guslin. S: David Pettersson, Jonas Bergkvist.

$1

Skott: 29-17

$1

Domare: Mikael Söderholm, Krokom

$1

Publik: 314
Annons
Annons
Annons