Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höga förväntningar på Zuccarello Aasen

/
  • New York Rangers chefsscout Anders Hedberg är övertygad om att Mats Zuccarello Aasen har det som krävs för att lyckas i NHL.

New York Rangers tänker kasta Mats Zuccarello Aasen rakt in i hetluften nästa säsong.


– Vi har inte värvat honom för att han ska spela i fjärdekedjan eller sakta matchas in via farmarlaget
utan räknar med att han ska ta en plats i någon av våra toppfemmor direkt
, säger klubbens chefsscout Anders Hedberg.

Annons

En lång rad NHL-klubbar, däribland Atlanta Thrashers, Boston Bruins, Chicago Blackhawks, Colorado Avalanche, Dallas Stars, Detroit Red Wings och Toronto Maple Leafs, uppvaktade Mats Zuccarello Aasen.

New York Rangers vann dragkampen om den eftertraktade 22-årige forwarden som vann poängligan förra säsongen och blev utsedd till elitseriens bästa spelare.

Bakom värvningen låg Anders Hedberg.

– Vi har följt honom i över två års tid. Första gången jag såg honom var i en landskamp innan Modo värvade honom. Han var bra redan då och sedan dess tycker jag att han har tagit flera kliv framåt, säger han och tillägger:

– Jag har ingen aning om hur många klubbar som var intresserade av honom, sådana där saker skyltar man inte med utan det gäller att dölja sina kort för konkurrenterna, men det förvånar mig inte att det var fler klubbar som hade fått upp ögonen för honom. Han har varit elitseriens bästa spelare de två senaste säsongerna och hade antagligen vunnit poängligan den första säsongen också om det inte vore för den där fotledsskadan som gjorde att han missade ett 20-tal matcher.

Efter Mats Zuccarello Aasens succé i OS var det inte särskilt svårt för honom att övertala klubbens general manager Glen Sather att plocka fram plånboken.

– Han gjorde en fantastisk OS-turnering, säger Anders Hedberg och fortsätter:

– Nålsögat är inte speciellt stort för små spelare. Han har haft oddsen emot sig hela sin karriär men klarat av alla hinder han har stött på. Nu har han bara ett hinder kvar – NHL – men jag är inte det minsta bekymrad. Patrick Kane är inte heller särskilt stor men har ändå lyckats eftersom han är så jäkla skicklig. Det är Mats också. Han har bevisat att han har hela paketet och vet hur man handskas med 100 kilos bjässar.

Han misstänker att Markus Näslund och Niklas Sundström – som har ett förflutet i New York Rangers – hade ett finger med i spelet när Mats Zuccarello Aasen valde klubb.

– Jag vet att han pratade med dem innan han bestämde sig och tror knappast att de avrådde honom från att skriva på för oss.

Klubben har stora planer för norrmannen och går det bra för honom på träningslägret i september så kan han få chansen i förstafemman nästa säsong.

– Han måste se till att han är i sitt livs form när han kommer till New York. Vi har inte värvat honom för att han ska spela i fjärdekedjan eller sakta matchas in via farmarlaget utan räknar med att han ska ta en plats i någon av våra toppfemmor direkt, säger Anders Hedberg och tillägger:

– Det är lite för tidigt att säga hur exakt femmorna kommer att se ut eftersom truppen inte är spikad. Men både han och Marian Gaborik är otroligt intelligenta och skickliga och drömscenariot är att de förstår sig på varandra och kan spela ihop.

Annons
Annons
Annons