Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friska Viljor ångar på i toppen

/

6–0 för Friska Viljor hemma mot Betsele låter som utklassning.
Det var det, och hade inte FV-forwards varit så okoncentrerade hade det blivit tvåsiffrigt.
– De ställde ju bara upp på egen planhalva, säger FV-tränaren Martin Wallin.

Annons

För serieledande Friska Viljor borde nästjumbon Betsele inte vara någon match, och så blev det inte heller. Betsele kom till spel med planen att backa hem, parkera bussen och sedan tjonga. Det fungerade hyggligt i den första halvleken, men det berodde mest på att anfallsduon Daniel Johansson och framförallt Mikael Sellin brände målchanser på löpande band.

Betsele hade dock inte det problemet då de var knappt över mittlinjen och de hade sitt första avslut på mål i den 51:a minuten.

– Vi borde ha haft ledningen med tre, fyra bollar efter den första halvleken, det är väl det jag är mest missnöjd med idag, säger Wallin som dock fick se sitt FV gå till pausvila med en 1–0-ledning sedan Mikael Sellin förvaltat ett inspel av Daniel Johansson.

Betsele försökte sig sedan på den försvarsinriktade taktiken även i den andra halvleken, dock utan framgång. FV hittade stora ytor i Betsele-försvaret och målen trillade in i jämn ström. 6–0 blev det till slut och resultatet kunde ha blivit större om inte FV:arna varit så okoncentrerade i avslutningsmomenten under den första halvleken.

Hur som helst, tre bekväma poäng, serieledning och ett rejält plus i målskillnaden – det var en bra FV-kväll.

– Nu ska vi ta ett snack här under uppehållet om framtiden och om vår målsättning. Vi har ett ungt lag och vi måste kunna hantera situationen då vi kommer att bli jagade under hösten, säger Martin Wallin.

Han har också ett ganska intressant lag som dock är långt ifrån färdigt, men Wallin har ändå en stark stomme i försvarschefen Mack Ward och mittfältsmotorn, den så elegant spelande Tom Juma. Dessutom har man boxspelaren Mikael Sellin som numera är en notorisk målskytt och kan Daniel Johansson behålla koncentrationen i 90 minuter och inte bara när andan faller på, kan FV gå hela vägen.

– Vi bygger på ett ungt lag och vi jobbar utifrån det, men som sagt, vi ska ta ett snack om vår målsättning framöver, säger Wallin.

Fakta

Division 3 Mellersta Norrland, herrar

Friska Viljor–Betsele 6–0 (1–0)

FV: Mikael Sellin 3, Daniel Johansson 2, Martin Andersson.

Publik: 238.

Annons
Annons
Annons