Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

44 omgångar i nya division 1

/
  • Nya division 1-serien i norr med Sollefteå Hockey och Örnsköldsviks HF spelar 44 omgångar i vinter. Därefter väntar play-off spel för de bästa.

Sollefteå Hockey var en av föreningarna i division 1-hockeyns nya norrserie som förespråkade 33 spelomgångar.

Men förslaget fick inget gehör.

Annons

Vid ett seriemöte klubbades att serien ska innefatta 44 omgångar vilket betyder att lagen kommer att möta varandra 4 gånger totalt i vinter - 2 gånger vardera hemma och borta.

– Ekonomiskt blir det dyrbarare för oss och det är givetvis inte vad man önskar. Men rent sportsligt är det positivt genom att vi får fler bra matcher. Det är utvecklande för våra spelare, konstaterar Martin Söderqvist i Sollefteås sportkommitté.

Hockeyettan börjar söndag 15 september och för våra två ångermanländska lag, Sollefteå och Örnsköldsvik, väntar hemma respektive bortamatch i premiäromgången., Sollefteå möter ett av seriens favoritlag Sundsvall Hockey i Niphallen medan Örnsköldsvik åker till Jämtland och där Östersunds IK står för motståndet.

Redan i andra omgången, onsdag 18 september, infaller det första derbyt mellan Örnsköldsvik och Sollefteå och det spelas i Skyttishallen. Så här ser de inledande omgångarna ut i sin helhet:

Omgång 1:

15 september:.Sollefteå Hockey-Sundsvall Hockey, Östersunds IK-Örnsköldsviks HF, Tegs SK-Kiruna IF, Kalix UHC-Lejon SK, Ko0vlands IF-Brunflo IK, Piteå HC-Vännäs HC.

Omgång 2:

18 september: Örnsköldsvik-Sollefteå,. Lejon-Piteå, Vännäs-Teg, Kiruna-Kalix, Sundsvall-Kovland, Brunflo-Östersund.

Omgång 3:

21:a september: Örnsköldsvik-Lejon, Sollefteå-Piteå, Kovland-Vännäs, Sundsvall-Teg, Brunflo-Kalix, Östersund-Kiruna.

Annons
Annons
Annons