Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll kan Kempehallen stängas för alltid

/

Kempehallen i Örnsköldsvik kan komma att stängas ett år tidigare än planerat på grund av säkerhetsskäl.
– En expert från fastighetsförvaltningen har varit och besiktigat taket och bedömer att det föreligger en säkerhetsrisk, säger Sune Westberg som är chef på kommunens kultur- och fritidsförvaltning.

Annons

Att Kempehallen ska stängas och så småningom även rivas är klart sedan länge.

Frågan är bara när.

Tidigare har man från kommunens sida sagt att det inte är aktuellt med en rivning förrän tidigast nästa vår, och att man kommer hålla öppet även under den kommande säsong, men vid ett möte i tisdags kväll informerades idrottsklubbarna som berörs om att man kan tvingas stänga omedelbart.

Orsaken är att ishallens tak anses vara i så dåligt skick att man inte längre kan garantera säkerheten för de som vistas där.

– Tanken var att vi skulle hålla öppet nästa säsong också men nu blir det kanske inte så, säger Sune Westberg och fortsätter:

– En expert från fastighetsförvaltningen har varit och besiktigat taket och bedömer att det föreligger en säkerhetsrisk. Taket var i dåligt skick redan förra året och vintern var inte nådig så det har försämrats ytterligare.

Ett slutgiltigt beslut har ännu inte fattats, enligt Sune Westberg, men det kan komma ett redan i kväll.

– Vi har kallat till ett nytt möte, säger han och tillägger:

– Jag kan inte påstå att det ser speciellt ljust ut men i det här läget är jag varken beredd att säga det ena eller det andra. Vi vill först besvara de frågor som har förts fram av klubbarna och låta dem komma till tals.

Hur har reaktionerna från klubbarna varit?

– Alla tycker naturligtvis att det vore oerhört tråkigt men har förståelse för det. Det var ju en ishall i Skellefteå som rasade ihop i vintras och ingen vill riskera att samma sak händer här.

Vad hade en stängning av Kempehallen fått för konsekvenser rent sportsligt?

– Vi håller på att försöka ta fram en kortsiktig lösning och en långsiktig om det inte går att hålla öppet längre, men tvingas vi att stänga så är det många timmar istid som försvinner, och det finns inte tillräckligt med ishallar i kommunen för att kunna fortsätta bedriva all den verksamhet som har funnits där.

Annons
Annons
Annons