Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll gästar TV-laget Ullånger

/
  • Gamle Modoprofilen har mött TV-laget förut, här en bild när TV-kändisarna gästade Härnösand för ett par år sedan.
  • Patrick Ekwall, till vardags på TV4-sporten, har varit med sedan 1996 och tycker det bästa med TV-laget är hur roligt de har tillsammans.

TV-laget är ute på turné och i kväll landar kändisarna i Ullånger för match mot Team Ångermanland.

– Vi har framförallt väldigt roligt tillsammans och får komma ut överallt i landet och träffa folk, oftast till orter vi annars skulle besöka i våra jobb, säger Patrick Ekwall, till vardags på TV 4-sporten.

Annons

Laget har av förklarliga skäl en väldigt stor trupp till den här turneringen med sex matcher på lika många stället runt om i landet.

Till matchen i Ullånger kommer bland annat Olle Sarri, Jonas Wirmola, Geert den Ouden, Robert Prytz, Billy Lansdowne, Andreas Andersson, Andreas Yngvesson, Eddy Bengtsson, Richard Herrey och några till. Alltså en hel del duktiga spelare med fin fotbollsbakgrund, det blir något att bita i för Team Ångermanland.

– Några till är bland annat jag, dessutom har Peter Forsberg, som spelat med oss tidigare, sagt att han ska försöka komma om han inte är alltför upptagen med familjebestyr som nybliven pappa.

Patrick är framförallt spelare i laget, men även den som försöker sy ihop lag och matcher, fast jag gör inte allt ensam utan har en hel del hjälp.

– Alla intäkter går till arrangerande förening, det tycker vi är bäst. Sedan får de göra vad de vill med dessa. Men alla små föreningar överallt i landet behöver alla tänkbara intäkter de kan få.

TV-laget spelar cirka 15 matcher under sommaren och truppen är rekordstor.

– Vi är runt 100 spelare, det krävs också för att få ihop ett slagkraftigt lag till alla matcher.

De har spelat tre-fyra matcher under sommaren och kvällens match ingår i lagets sexdagarsturné, i går gästade TV-laget Älvdalen.

– Klassen på oss är inte särskilt bra, men vi har roligt.

Den här generationen har spelat matcher sedan 1996 och folk kommer fortfarande för att se dem.

– Absolut, vi känner att intresset håller i sig på ett bra sätt.

Det visar också åskådarantalet, som mest har det kommit runt 5000 på publikplats.

– Vi når ofta upp till 1500-2000 i publik, men i väldigt små samhällen är det sällan så många, men oftast kommer det 700-800 personer.

Hur det är med fotbollskunskaperna i Team Ångermanland återstår att se, Helena Ekholm, Robin Bryntesson och Magdalena Forsberg, har alltid varit bäst med skidorna på. Gamle Modoikonen Magnus Wernblom, var förvisso inte oäven med bollen heller. Curlingstjärnan Anette Norberg, gillar nog också isarna bättre. Gif Sundsvalls tränare Sören Åkeby, får nog ta till alla sina kunskaper för att kunna matcha det namnkunniga TV-laget.

Annons
Annons
Annons