Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Hjärta och vilja gavKramfors en derbypoäng

Hjärta och vilja gav

Kramfors en derbypoäng

Ett stort hjärta och massor av vilja räcker långt i hockeyns division I.

Det fick vi ett bra bevis på när Kramfors överraskande tog en poäng av topplaget Sollefteå i en match som slutade 3-3 (1-2, 0-0, 2-1) i Latbergshallen igår kväll.

- Självklart måste jag vara glad över poängen. Det är svårt att säga om det var en vändning, men i alla fall var det ett trendbrott, konstaterade Anders Sahlén i Kramfors efteråt.

Han kunde vara stolt över sina spelare. Undantaget några riktigt onödiga utvisningar i slutet av matchen som kunde blivit avgörande, gjorde Kramfors efter sina resurser en riktigt bra match.

- Vi kämpar oss till den här poängen och tar den dessutom fullt rättvist. Tycker faktiskt att vi skapade de allra vassaste chanserna, fortsatte Sahlén.

Tränarkollegan i Sollefteå Mikael Nilsson/Sköld har en hel del att fundera över, men framför allt måste spelarna rannsaka sig själva. Ingen vilja och aggressivitet, inte ens i matchens slutminuter när man i händelse av ett 4-3 mål vunnit tillbaka lite av hedern i alla fall.

- Det är helt och hållet en inställningsfråga. Men egentligen förstår jag ingenting, vi pratar om saker och ting här inne, men sedan gör vi ingenting av det ute på isen.

- Klart att jag är besviken på spelarna. Så här kan vi inte fortsätta utan nu måste vi sätta oss ned och diskutera igenom det här, suckade Mikael Nilsson/Sköld.

Men klart är att de 320 betalande åskådarna i Latbergshallen trivdes den här kvällen och vi förstår dem. Det var nämligen ett tätt, tufft, tempofyllt och framför allt dramatiskt derby.

Sollefteå hade den första perioden helt och hållet. 12-6 i skott och med lite bättre skärpa hade gästerna punkterat tillställningen redan här, för visst var 2-1 klart i underkant sett till spelfördelningen.

Betydligt jämnare spelmässigt i andra perioden som präglades av småfult spel och många utvisningar. Inga mål dock, men de kom i slutronden.

Först kvitterade Johan Sköldqvist till 2-2 och sedan gav Claes Lundin Kramfors ledningen för första gången i matchen när matchuret visade 6,15.

Men glädjen blev inte långvarig för hemmaspelarna som i ivern efter en seger poäng drog på sig flera onödiga utvisningar. Sollefteå fick bland annat spela 5-3 i över en minut vid två tillfällen och ett av dem utnyttjade laget - backen Leif Englund pangade in kvitteringen bakom storspelande Fredrik Persson i hemmaburen.

3-3 stod sig sedan matchen ut, trots många chanser åt båda håll. Sollefteå hade två stolpskott, Kramfors hade en puck inne alldeles i slutet men domaren Ulf Wölker godkände det inte på grund av av buren var ur sitt läge.

Avsiktligt, ansåg man i Kramforslägret, och då ska det vara straff eftersom det återstod mindre än två minuter. Wölker menade dock att Mats Rådström, målvakten i Sollefteå, omedvetet slajdade in i stolpen och därigenom flyttades målburen.

Målvakten Fredrik Persson lysande i Kramfors. Stefan Olofsson mycket nyttig också i Kramfors.

Sollefteå kan bättre, men man måste visa det också.

Jonny Dahlgren

070 - 566 74 53

Kramfors-Sollefteå

3-3 (1-2, 0-0, 2-1)

Målen: 0-1 (5,08) Peter Danielsson (Pär Karlström), 1-1 (7,23) P-O Westman (Stefan Olofsson och Kristoffer Kretz), 1-2 (17,06) Pär Karlström (Farzad Kojasteh och Peter Danielsson), 2-2 (44,21) Johan Sköldqvist (Daniel Eriksson och Kristoffer Kretz), 3-2 (46,15) Claes Lundin (Daniel Eriksson), 3-3 (47,53) Leif Englund (Pär Karlström)

Skott: 27-38

Domare: Ulf Wölker Undersåker (Inte alls bra)

Publik: 320
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons