Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedberg är förtjust över vad Modo presterat

Annons
Hedberg är förtjust över vad Modo presterat

Tre Kronors general manager, Anders Hedberg, är förtjust över vad Modo presterat i Elitserien i vinter.

- De spelar en attraktivare hockey i vinter och det märks tydligt på spelarnas kroppsspråk att de trivs och har roligt tillsammans ute på isen, säger Anders.

I torsdagkväll satt Anders Hedberg i Globen och såg på när Modo förödmjukade AIK och vann med hela 8-2. Ett styrkebesked av Modo, javisst, men samtidigt ska det även understrykas att solnalaget var otroligt blekt den här aftonen.

- Jag har sett Modo flera gånger den här säsongen och konstaterat att de har förändrats till det bättre i vinter. De spelar en rörlig, påhittig ishockey där spelarna hela tiden söker och hittar nya positioner ute på banan.

Anders Hedberg tycker att Modo är ett topplag och han tror att laget har goda möjligheter att gå långt i vinter.

- En tabell ljuger sällan, såvida inte ett lag förföljs av skadeproblem. I Modos fall tycker jag att det är logiskt att de ligger däruppe bland topplagen.

ï Men räcker Modo verkligen till mot de allra bästa, det vill säga Djurgården, Färjestad och HV 71.

- Absolut, varför skulle de inte göra det. Modo har en bra blandning av yngre och äldre spelare. Kanske inte de där riktigt stora stjärnorna, men däremot ett väldigt jämnt lag där många spelare höjt sig avsevärt den här säsongen.

På måndag ska Anders Hedberg och Hardy Nilsson presentera den landslagstrupp som får åka och spela Baltica Brewery Cup 18-21 december. Naturligtvis ville Anders Hedberg inte gå händelserna i förväg och avslöja några namn i truppen - däremot berättade han för TÅ:

- Alla spelare som är bra i elitserien, eller stjärnor i allsvenskan, är aktuella för Tre Kronor. I Modo finns många intressanta spelare, men om de blir uttagna i den kommande truppen kan jag inte säga.

ï Vilka Modospelare tänker du närmast på?

- Mattias Weinhandl naturligtvis, jag skulle bli förvånad om han inte blir uttagen nästa gång.

- Pierre Hedin och hans backkollega Per Hållberg är duktiga. Magnus Wernblom ser bättre ut än föregående säsong liksom Mikael Wahlberg.

ï Modos tränare Jim Brithén tycker att Peter Högardh är ett namn för Tre Kronor.

- Han har också gjort stora framsteg den här säsongen, helt klart.Jonny Dahlgren

070 - 566 74 53
Annons
Annons
Annons