Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är höstens lag

Veckan innan jul spelas Baltica Cup i Ryssland med ett lag som Hardy Nilsson och Anders Hedberg plockar ut.
27 januari hålls en All Star-match där supportrarna röstar fram sina favoriter.
Men redan nu presenterar Slagskott & Tacklingar höstens bästa spelare i elitserien.

Annons

Vi har plockat ut tre femmor med svenska spelare och bjuder också på en formation, plus målvakt, med de bästa utlänningarna i elitserien. Vi gör bedömningen efter hur spelarna uppträtt i elitserien och inte gått efter gamla meriter eller framgångar i höstens landslagsturneringar.
Visst, du tycker säkert att vissa spelare fått sin chans i landslaget och har gjort sitt, men här har vi alltså tagit ut spelare efter vad de presterat de första 30 omgångarna.
Därför finns till exempel inte Mattias Weinhandl med vårt All Star-team. Weinis hade en bra period fram till och med Sweden Hockey Games men har sedan haft det tungt.
Eftersom vi tycker att de här spelarna har varit klart bäst i höst så menar vi att firma Hedberg&Nilsson kan följa rekommendationerna och plocka med de tre svenska femmorna rakt av till Baltica Cup. Därför har vi också tagit ut spelarna som liberos, halvbackar och torpeder, helt i Hardy Nilssons anda.
Sedan får Tre Kronorledningen helt fria händer att plocka ut en fjärde formation.

Så här ser höstens lag ut i elitserien:
Målvakter: Stefan Liv, Rolf Wanhainen.
E Liv är utan konkurrens Sveriges bästa målvakt på hemmaplan och är given i ett VM-lag senare i vår. Konkurrens är heller inte stenhård med tanke på att det inte så många bra inhemska målvakter i elitserien den här säsongen.
Förstafemma: Peter Popovic Kristofer Ottosson, Jörgen Jönsson Niklas Andersson, Mikael Håkanson.
E Här finns en given OS-spelare och två starka kandidater. Jönsson är redan uttagen och Poppe och Ottoson är högaktuella. Djurgårdsforwarden har bäst plus/minus i hela elitserien och Popovic har gjort ett jättejobb i SSK. Frölunda-Andersson och Musse Håkanson har varit stabila poängmaskiner hela hösten.
Andrafemma: Per Gustafsson Thomas Johansson, Mikael Wahlberg Magnus Wernblom, Henrik Zetterberg.
E Mikael Wahlberg är trots sina 29 år en jätteöverraskning den här säsongen. I topp på poängligan, poäng elva matcher i rad och i sitt livs form. Måste få en landslagschans i vinter. Thomas Johansson bär AIK på sina axlar men är inte Hardys favoritspelare. Werner har sagt nej till Tre Kronor men är given i vår trupp. Zetterberg spelar i ett svagt lag men är Timrås bäste match efter match. Per Gustafsson är motorn i ett starkt HV-försvar.
Tredjefemma: Björn Nord Thomas Rhodin, Niklas Falk Joel Lundqvist, Per Eklund.
E Två överraskningar. Frölundas junior borde egentligen spela halva och har mattats den senaste tiden men var grymt bra i inledningen på säsongen och Eklund spelar stor ishockey i ett svagt lag. Rhodin blev inbjuden med armbågen till Sweden Hockey Games och valdes till bäste back. Falk är i vanlig ordning oumbärlig för sitt Djurgården.
E Övrigt: Ett ålderstiget lag, men vi har som sagt enbart tittat på höstens prestationer. Spelare som Janne Larsson, Ulf Söderström och Magnus Johansson var länge med i diskussionen. Kanske Hedberg&Nilsson tar ut dem?

Utländska femman: Sergei Fokin-Barry Richter/Juha Riihijärvi-Kalle Sahlstedt-Dieter Kalt. Målvakt: Martin Gerber.
E Sigge Fokin är plus/minusbäst hos seriesuveränen FBK. Barry Richter är en jätte i Linköping och kedjan består av elitseriens kanske spelskickligaste spelare.

PER HÄGGLUND

Annons
Annons
Annons