Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglund: "Bullshit, Hockeyligan!"

/
  • Per Hägglund är sportredaktör på Tidningen Ångermanland, Örnsköldsviks Allehanda och Allehanda.se.

Klockan 14 på fredagen kom Konkurrensverkets dom som innebär att Hockeyligan inte kan hindra lockoutade att spela i elitserien.
Gör man så utgår ett vite på 20 miljoner kronor.
Långt senare på fredagen pratar Hockeyligan om att överklaga beslutet eftersom allt är ett missförstånd.

Annons

Den Hockeyliga som hävdar att det inte är en kartellbildning hade en telefonomröstning där man enligt Sportbladet är överens om att överklaga domen, att allt är ett missförstånd och tja, man är överens om att det inte handlar om kartellbildning.

Farsen fortsätter alltså samtidigt som två av klubbarna, Modo och Frölunda inte bara sonderar terrängen utan låter lockoutade spelare träna med laget (Modo) och Frölunda pratar högt och tydligt om att signa sina drömspelare Lundqvist, Karlsson och Eriksson.

Överens någon?

När vi vaknar på lördagsmorgonen kommer farsen att fortgå, Hockeyligan kommer att säga att alla är överens och de är en stor och lycklig familj. Det är bullshit.

När vi går och kikar på Modo-Rögle på lördagskvällen är det inte helt omöjligt att Alexander Steen spelar, även om jag inte tror att han gör det. Jag tror inte Modo klarar pressen från sina elva vänner.

Jag tror det blir för tufft att trotsa ett majoritetsbeslut, även om Modo och till exempel Frölunda skulle kunna säga att "vi vill inte vara med och betala böter på 20 miljoner".

Den här situationen hade aldrig uppstått om inte klubbar som Linköping, HV och Färjestad hade haft något att hämta från NHL.

Nu är alla sig själv närmast trots den härliga gemenskapen.

En sak vet vi: den här såpan kommer att fortsätta, det blir bara löjligt när man säger att man ser till svensk hockeys bästa och att det skadar juniorverksamheten. Bullshit igen.

Snälla, gör om, gör rätt och tänk på fansen och er produkt som faktiskt varit rätt populär och som med all rätt kallats bästa ligan utanför NHL och KHL. Våga lite nu, för fansen skull om inte annat!

De klubbarna som inte var förberedda bromsar och man gömmer sig bakom varandra och något gentlemannaagreement som inte har något med en sådan där dum kartellbildning att göra.

Vill ni gå på fest, gå och se allsvenskan. Det verkar Hockeyligan vara överens om.

Annons
Annons
Annons