Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guld och silver för Josefin på SM

/
  • Josefin Nordlöw, Vårby, har redan tagit ett guld och ett silver på SM i Nyköping.

OS-hoppet Josefin Nordlöw, Vårby IK, har visat med besked att hon är en av landets allra bästa kanotister genom att vinna ett guld i K 1 200 meter och sedan följa upp med ett silver i K 2 500 meter.

Annons

– Över förväntan faktiskt, men också ett skönt kvitto på att jag är på rätt väg, konstaterade en mycket glad Josefin efter SM-silvret på måndagskvällen.

Vårbystjärnan öppnade i hårt tempo i 200-meters loppet och tog direkt initiativet. Det såg säkert ut länge och väl, men mot slutet började krafterna att tryta hos Josefin och försprånget ned till tvåan Karin Johansson från Örebro minskade oroväckande mycket.

– I mål var jag faktiskt osäker på om jag vunnit, men sedan sa de från sidan att det var fördel mig och så var det också. Fantastiskt skönt var det även om SM bara är en del i träningen just nu eftersom allt sikte är inställt på OS.

Josefin hade ett guld att försvara från 2011 på 500 meter, men det gick inte riktigt den här gången. Jönköpings Sofia Paldanius var i en klass för sig den här gången och lika säker som hon var etta, var Josefin som tvåa och Karin Johansson som trea.

SM-tävlingarna fortsätter med K1 1000 meter i morgon tisdag.

Annons
Annons
Annons