Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt upp för Modos sjukgymnast

ÖRNSKÖLDSVIK. Hockeytränare älskar att säga att hårt jobb lönar sig.
Hos Modo Hockey jobbar alla hårt. Det gäller ledarstaben i allmänhet och just nu sjukgymnasten Magnus Håkansson i synnerhet.
– Man kan väl säga att jag har en del att göra, ja, säger Magnus.

Annons

Elitserietrean Modo Hockey bara vinner och vinner och går från klarhet till klarhet. Men det är många som glömmer (till exempel experterna på Hockeykväll i TV 4) att Modo en längre tid har och har haft en lång skadelista. Spelare som förhoppningsvis är tillbaka efter OS-uppehållet i början på mars.
Det har varit väldigt mycket ett tag, skador som varken går att förebygga eller förutse. Men å andra sidan är det andra killar som klivit fram, och vi har en enormt bred trupp, säger Modos sjukgymnast.

FÖREBYGGANDE VERKSAMHET
Magnus Håkansson har som sagt haft en hel del att göra de senaste veckorna, men framförallt har han jobbat med förebyggande verksamhet. En del skador har det helt enkelt inte gått att göra något åt. Tiden får i stället läka alla sår.
Då det gäller spelare med frakturer kan vi bara vänta och se till att de tränar bra. Dessutom är vi i ett så bra läge med många poäng att vi inte behöver ha bråttom.
Så här är skadeläget i Modo Hockey just nu, med Håkanssons kommentarer.
Pierre Hedin, avslitet ledband i tummen.
Läkningen har gått mycket bra, över förväntan. Pierre har tränat på is ett tag men ska nu också börja träna med puck och klubba. Tillstöter inga komplikationer är han definitivt tillbaka efter OS.
Anders Söderberg, brott på höger handled.
I dag byter han från gipsskena till plastskena och det nog något han längtat efter. Antos är på väg att börja klättra på väggarna, men med en ny skena kan han börja styrketräna och svettas. Nu ska vi börja grilla honom på allvar.
Även här har läkningen har gått bättre än väntat och tillstöter inga komplikationer gissar jag att han är spelklar i början på mars.
Tommy Pettersson, skada på det ledband som håller knäskålen.
Vad gäller Tompa ser det riktigt bra ut. Han tränade på is i lördags och då fungerade skridskoåkningen perfekt. Hade det varit slutspel i dag hade Tompa spelat med ett specialskydd, men som läget är just nu är det bättre att Tompa vilar så att han inte slår upp skadan igen. Risken är liten, men den finns.
Magnus Wernblom, muskelbristning i backsidan på låret.
Han spelar på torsdag. Werner testade på uppvärmningen både mot Djurgården och Luleå, men då hade han inte fått upp rörligheten ordentligt.
Lars Jansson, ljumske eller rygg.
Han är den senaste i sjukjournalen och vi misstänker att skadan kommer från ryggen. Sitter problemet i ljumsken är han inte tillbaka förrän efter OS, men om det är ryggen som krånglar kan det räcka med en veckas vila.
Säger Magnus som tycker att det får vara nog med skador. Det är också därför han jobbar hårt med förebyggande sjukgymnastik.
Om man tar till exempel Andreas Pihl måste jag jobba igenom hans rygg minst en gång i veckan, annars får han problem.
Men i vissa fall kan han inte göra någonting.
Då det gäller Pierre och Antos kan vi bara se till att de tränar rätt, och det gör vi, säger Magnus.

PER HÄGGLUND

Annons
Annons
Annons