Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från glödhet – till iskall

/

För fem år sedan var Karol Krizan en av de hetaste målvakterna utanför NHL och hade flera klubbar efter sig. Nu håller han till i frysboxen.

Annons

Efter några misslyckade i år i Schweiz och Slovakien var en flytt till Italien hans enda alternativet förra hösten.

Fast inte heller där gick det något vidare för honom.

Nu är framtiden oviss för Karol Krizan som under de senaste åren varit en skugga av den målvakt han en gång i tiden var och har problem med att hitta en ny klubb.

Han har blivit utbjuden till mer eller mindre varenda klubb på elitnivå i Europa enligt Sportens källor men fått nobben av samtliga.

Haymo Gutweniger är en av många agenter som under de senaste åren har försökt hjälpa Karol Krizan att rädda sin karriär men misslyckats.

– Det är tråkigt men jag tror ärligt talat att det är kört, säger han och fortsätter:

– Han har haft flera chanser och kunde ha fått en fin avslutning på sin karriär om han varit beredd att arbeta hårt men slarvat bort alla. Jag tror förra säsongen var hans sista. Han inledde hyfsat men hade precis som tidigare under sin karriär inte förberett sig tillräckligt väl fysiskt och efter bara några matcher började han se skakig ut. Nu är det ingen italiensk klubb som vill ha honom. Och var ska han ta vägen om inte ens någon klubb i Italien vill ha honom?

Hur kunde det gå så här snett?

– Problemet sitter i skallen. Han har definitivt talangen som krävs för att vara en toppmålvakt i någon av de bästa ligorna runt om i Europa och kanske till och med borta i Nordamerika men tyvärr inte den rätta inställningen.

Sporten har förgäves sökt Karol Krizan för en kommentar.

Annons
Annons
Annons