Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sent segermål för FV mot Junsele

/

I en premiärmatch präglad av dåligt passningsspel, missade målchanser och tveksamma aktioner var det Friska Viljor som till slut lyckades pricka in det avgörande målet i matchens absoluta slutsekunder.

Annons

– En typisk premiär med mycket nerver, säger lagets 34-årige anfallsstjärna Daniel Johansson.

Det var Friska Viljor som plockade hem alla poängen i söndagens premiär av division 3 men det var länge Junsele som hade ledningen inför 249 åskådare på Skyttis IP. I en spelmässigt dålig första halvlek var hemmalaget något bättre och hade också flertalet chanser till ett ledningsmål.

Men istället för hemmaledning kunde Junsele gå till halvtidsvila efter att Lewis Little gjort mål på en tilltrasslad hörna.

– Vi gör en bra match framför allt med tanke på att vi tränat och spelat så lite tillsammans, säger Junseles konstruktive högerback Alexander Spires som också betonade betydelsen av de fem nyförvärv från Moldavien som ska vara på plats i Junsele inom en snar framtid.

Den andra halvleken blev marginellt bättre spelmässigt och även i den var det hemmalaget som skapade mest och bäst chanser. En bit in i halvleken fick FV också välförtjänt utdelning genom Joel Eriksson. Ett till synes inte helt otagbart skott från distans som letade sig in bakom Junseles unge målvakt Felix Henriksson.

Efter att ha fått engelske anfallaren George Landais utvisad i den 82:a minuten orkade inte Junsele hålla uppe spelet. FV skapade chans på chans mot slutet och hade både ribbträff och frilägen innan mittbacken Mack Ward klev upp på en hörna och lyckades trycka in bollen i vad som var matchens sista spark.

– Vi orkar inte hela vägen i andra och det finns inget värre sätt att förlora på, konstaterar Junseles Alexander Spires.

FV:s specielle målskytt Daniel Johansson blev mållös men kunde i alla fall glädjas åt tre poäng:

– Idag var det inte mycket som fungerade men det är alltid skönt att vinna.

Annons
Annons
Annons