Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Powell: Det är ännu roligare att vara tränare

/
  • Magnus Powell i GIF Sundsvall hösten 2008. Powell är assisterande tränare i norska Lilleström.

Som spelare gav han allt.
Nu bidrar han också med inställningen.
– Givetvis siktar jag på att bli förstetränare, säger Magnus Powell som är assisterande tränare i Lilleström.

Annons

Powell älskar sitt nya jobb – att utveckla spelare och se till att de är noggranna med allt.

– Jag var hundraprocent professionell som spelare och det driv jag hade försöker jag överföra till mina spelare. Det gäller att knäcka koden och hitta verktygen för att få dem inse att man inte kan slarva med någonting på den här nivån.

Magnus Powell, som lämnade Örnsköldsvik (spelade med Arnäs och Husum) redan som 16-åring för att bli någonting i fotboll, har bra koll på Tippeligan efter nästan tio år som spelare. Spelarkarriären tog slut 2008. Han hamnade överraskande hos GIF Sundsvall under hösten men Powell kunde inte hjälpa laget kvar i allsvenskan.

– Det är ännu roligare att vara tränare. Det är en helt annan grej och man måste tänka mer på allt möjligt. Mer jobb än jag någonsin trott och har haft två fridagar sedan i januari.

Magnus Powell sköter om delövningar på träningarna, han analyserar motståndare med mera. Dessutom är han huvudansvarig för Lilleströms B-lag.

– Jag har haft tur som jobbat under två bra tränare som är helt prestigelösa.

Sören Åkeby i GIF Sundsvall 2009 och Magnus Haglund – och Powell har fortfarande god kontakt med Åkeby.

Förre forwarden Magnus Powell har blivit 37 år och innan han gick in som assisterande tränare för Lilleströms a-lag var han assisterande tränare för juniorelitlaget och spelarutvecklare för a-laget.

1999 blev Powell svensk mästare med Helsingborg och han har även spelat professionellt för Örebro, Lilleström och Lyn. Lilleström har blivit mästare fem gånger – senast 1989 – och efter några tunga år ekonomiskt är klubben på väg uppåt igen.

– Vi har tagit för lite poäng (fyra på sju matcher) men spelat bra fotboll och haft otur.

Nio nya i truppen i år, varav tre är svenskar. Fredrik Stoor, tidigare bland annat i Fulham och Hammarby, Johan Andersson, Malmö, och Jesper Westerberg, Mjällby.

Powell är ett år yngre än Magnus Haglund som tränade Elfsborg i åtta år.

– Magnus tycker det är annorlunda jämfört med i allsvenskan. Det är en helt annan fotboll i Norge, smäller mer, går fortare och högre press.

Vilken liga är bäst, allsvenskan eller Tippeligan?

– Det är omöjligt att säga.

En sak vet Magnus Powell säkert och det är att han ska bli förstetränare.

Annons
Annons
Annons