Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Otis stor matchvinnare i dramatisk seriefinal

/
  • Det var oavgjort mellan Junsele - och Friska Viljor efter en halvlek. Daniel Johansson sköt FV i ledningen innan matchvinaren Otis Kuwin på egen hand avgjorde matchen med två mål.

Junseles Otis Kuwin gjorde både 3-3 och 4-3 till Junsele och sköt genom målen upp Junsele till division 2. Friska Viljor tvingas kvala.

Annons

Första halvlek
Friska Viljor gjorde 1-0 redan efter sju minuter. Mackenzie Ward spelade fint fram Joakim Jönsson som satte friläget.

Junsele kvitterade efter 17 minuter. Högerinlägg av Patrik Håkansson och en omarkerad Segiu Baran stötte in bollen bakom Joakim Westerlund. Spelet är jämnt men Junsele har haft lite mer boll.

Friska Viljor tog tillbaka ledningen inför storpubliken på Mon. Tom Juma slog en långboll till Daniel Johansson som spelade in till Mackenzie Ward som drog till. Matchklockan stod då på 26 minuter.

Junsele kvitterade efter 38 minuter. Lewis Little gjorde inget misstag fri med målvakten. FV hade dessförinnan en stark period på fem minuter.

Stefan Påhlsson har blåst av första halvlek på Mon. Det står 2-2 och spelet har också varit jämnt. Sergui Baran hade ett jätteläge i slutminuterna men Joakim Westerlund svarade för en kanonräddning.

Andra halvlek
Efter ett par fina chanser för Junsele satte Daniel Johansson 3-2 för FV i den 63:e minuten. Frans Eriksson slog en vänsterhörna och efter lite studs tryckte Johansson in bollen.

I matchens 80:e minut satte Otis Kuwin 3-3 för Junsele. Otis gjorde målet efter en fin framspelning av Lewis Little.

Det skulle avgöras på Mon i slutet av matchen. Junsele gjorde 4-3 i 89:e minuten och återigen var Otis Kuwin målskytt. Målen gjorde att Junsele besegrade Friska Viljor. Det betyder att Junsele avancerar till division 2 Norrland medan Friska Viljor får sikta in sig på att kvala för att avancera till tvåan.

Junseles tränare Kevin Spires hyllade laget efter Junsele avancemang till tvåan.
- Vi visade återigen på en härlig moral. Vi har haft förmågan hela säsongen att komma tillbaka från underlägen.
- Jag tycker att vi vann rättvist. Vi var det mer spelande laget. Men det är samtidigt synd om FV och jag hoppas att de går upp via kvalet.
Vad säger du om Otis Kuwin som satte de två sista målen?
- Han hade inte sin bästa dag, men det är Otis i ett nötskal.

Inför matchen
Junseles tränare Kevin Spires jobbar med startelvan in i det sista.
- Den är inte klar än, sa Spires till allehanda.se för en halvtimme sedan.

Friska Viljors tränare Martin Wallin skickar ut följande elva: Joakim Westerlund/Frans Eriksson-Niklas Sjökvist-Boaz Japalwonga-Tomas Viberg/Chan Baroline-Tom Juma-Joakim Jönsson-Joel Eriksson/Daniel Johansson-Mackenzie Ward.

Förutsättningarna är följande inför seriefinalen i division 3 Mellersta Norrland: en poäng räcker för Junsele. FV måste vinna för att spela i tvåan igen. Ö-viksklubben var där 2009.
Junsele har duktige Adam Scott avstängd. Noterbart från FV:s elva är att amerikanen Mackenzie Ward spelar på topp med Daniel Johansson. Ward har varit mittback större delen av sina snart två säsonger i klubben.

Annons
Annons
Annons