Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlusten mot Frölunda - bränslet tog slut

ÖRNSKÖLDSVIK. När Modo vann över Färjestad i torsdags föredrog tränaren Jim Brithén att prata om spelarna som var med, inte de som var skadade.

Annons

Efter matchen mot Frölunda i lördags så handlade mer snacket om hur många spelare som var borta.
Då förstår du att Frölunda vann.
Vi tömde laget fullständigt och hade inte mer att ta ut, säger Brithén efter 45-förlusten mot Frölunda. Ett Frölunda som var chanslöst i en och en halv period, men sedan tog alltså Modos bensin slut.
Modo gjorde en heroisk insats mot seriesuveränen Färjestad i torsdags, men ändå fanns känslan att Frölunda skulle bli en än besvärligare nöt att knäcka. Den känslan blev verklighet i den tredje perioden i lördags.

Med sex spelare borta, varav en poängkung (Mikael Wahlberg), tre spelare med landslagsmeriter (Pierre Hedin, Magnus Wernblom och Anders Söderberg) och två spelare med i juniorlandslaget (Peter Öberg och Magnus Hedlund) är det ju också fullt förståeligt att någonstans tar bredden slut.

Gnistan försvann
Och när Tommy Pettersson fick kliva av (knäskadad, se separat artikel) så togs den sista gnistan bort ur laget.
Många har spelat över sin fysiska förmåga och vi hade helt enkelt inte mer att ta ut, säger Brithén, inte det minsta nedstämd. Dessutom kan han med stor säkerhet räkna in Wahlberg, Wernblom, Öberg och Hedlund i laget mot Djurgården på torsdag.

Annars började Modo på samma sätt som man genomförde matchen mot FBK. Frölunda fick knappt vara med och leka och tränaren Conny Evensson skämdes rejält.
Vår första period var värdelös och jag sa åt killarna att (TV-kanalen) com hem faktiskt sänder matchen och att det finns folk i Göteborg som ser det här.
Efter den perioden blev det match. Frölunda kvitterade, Modo gick enkelt i från till 31, Frölunda kom tillbaka, tog över och gjorde 33. Modo skaffade sig en ny fördel då Richard Lintner pangade in 43 strax innan andra pausvilan.
Det var det sista konstruktiva Modo gjorde i den här matchen. Frölunda tog över helt i den sista perioden och kvitterade till 44. När Modo sedan tog time out med drygt fyra minuter kvar för att åtminstone rädda en poäng rasade allt.

Allt gick fel
Vi formerade om laget på grund av Tommys skada, gick ner på tre femmor och pratade om att se till att Frölunda inte längre fick vara etta på pucken i vår zon, säger Brithén.
Det blev precis tvärtom för efter en enorm press kunde Frölundakaptenen Magnus Johansson skjuta in segermålet.
Brithén valde att för andra matchen i rad låta Janne Öberg spela center och han var klart bäste Modoit. Tvåmålsskytt för första gången i elitseriekarriären och stort spel i övrigt. Men det innebar också att Modo gick runt på fem backar och några av dem fick slita oerhört. Richard Lintner gjorde två mål, var Modos vassate vapen framåt men tappade istället det defensiva spelet. Lintner var inne på samtliga Frölundas mål. Däremot gjorde Andreas Pihl återigen en stormatch och trots att han i stort sett spelade dubbla pass så spelade han 10.
Nu är det alltså inte match förrän på torsdag, viktig och välbehövlig tid för återhämtning för Modospelarna.

PER HÄGGLUND

Annons
Annons
Annons