Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för Härnösand i omstarten

/

Härnösand fortsätter att halka efter serieledande sensationslaget Selånger.

– De har skaffat sig ett stort försprång men det är inte alltid nykomlingen håller hela vägen och det kan svänga fort, säger assisterande tränaren Jonas Nordin.

Annons

Härnösand fick inte spelet att stämma inledningsvis och hamnade i ett tidigt underläge mot Piteå.

Målet gjordes av Victor Brännström som smet mellan Johan Ödmark och Viktor Eriksson och petade in bollen bakom Stefan Lagergren.

Det blev en väckarklocka för Härnösand som arbetade sig in i matchen.

Med sju minuter kvar av den första halvleken kvitterade Mattias Bylund på en hörna.

Fast i den 75:e minuten slog Victor Brännström till igen.

Protesterna från Härnösand-spelarna som menade att bollen aldrig passerade mållinjen var kraftiga men domaren Roland Adelsson tyckte att den var det och godkände målet.

Jonas Nordin:

– Det är svårt för mig att säga om den var inne eller inte för jag stod en bit ifrån fast de stod närmare sade att den inte var det, säger Jonas Nordin.

Det blev matchavgörande.

Jonas Nordin:

– Vi gjorde ingen vidare bra andra halvlek, de hittade ytorna som vi pratade om under pausen om att stänga och slank i genom flera gånger, och vi förtjänade nog inte att vinna. Fast det är klart att det känns surt att förlora på det här sättet.

Nu är det inte mycket som talar för Härnösand som bara för några omgångar sedan delade serieledningen med Selånger i toppstriden.

Sju poäng skiljer lagen åt.

– De har skaffat sig ett stort försprång men det är inte alltid nykomlingen håller hela vägen och det kan svänga fort, säger Jonas Nordin.

Annons
Annons
Annons