Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Effektivt, AIK Hockey

Effektivt, AIK HockeyEffektiva avslutningar samt ett glänsande målvaktsspel avgjorde till hemmalagets fördel när AIK Hockey besegrade Brunflo på hemmais i division I Norra.

Med periodsiffrorna 4-1, 2-0, 1-1 skrevs slutresultatet till klara 7-2.

- Idag var det vidöppet i bägge lagens försvarszoner. Första perioden kunde lika gärna slutat 5-5 och inte 4-1 till oss, tyckte hemmalagets coach Jens Larsson.

Men det var AIK hockey som var effektivast i avslutningarna och med en storspelande keeper i Fredrik Hagberg så blev segersiffrorna bekväma 7-2.

Fredrik tog närskott, frilägen och styrningar. Han avslutade matchen med att elegant plocka ett skott i krysset från en frispelad brunflo-forward.

Hemmalagets seger grundlades i den första perioden samt de inledande fem minuterna av den andra akten. Därefter tappade man både fart och linjer i spelet.

- Ett problem vi haft hela säsongen. Leder vi stort så tappar vi skärpan...nu lyckades vi i alla fall få oavgjort i sista, analyserade Larsson vidare.

Gårdagens seger innebär att AIK passerade Brunflo i tabellen och har nu häng på Sollefteå som innehar tredjeplatsen i tabellen.

Dessa två lag möts i Härnösand den femte februari. Då avgörs säkert vilket av lagen som tar "bronplatsen" efter omöjliga ÖSK och Östersund.

I hemmalaget övertygade keepern Fredrik Hagberg mest. Stundtals visade första kedjan med Granlöf, Gradin och Jallow att man är en av seriens bästa anfallsformationer.

En kul första bekantskap gjordes också i unge backen Henrik Munther som fick göra debut i den tredje perioden tillsammans med Andreas Åström i första formationen.

Henrik visade trots sin ungdom, född 1984, inga tecken på nervositet och kommer med största sannolikhet snabbt att växa in i A-lagskostymen.P-O Söderlind

AIK Hockey-Brunflo 7-2 (4-1, 2-0, 1-1)

Första perioden: 1-0 (3.01) Andreas Åström (PA Jallow), 2-0 (8.12) Johan Granlöf (ua), 3-0 (10.26) Stefan Gradin (Andreas Åström, Erik Lantz), 3-1 (11.53) Stefan Björkbacka (Tomas Ångström), 4-1 (18.55) Stefan Gradin (Johan Granlöf, PA Jallow)

Skott: 10-13

Andra perioden: 5-1 (2.09) Kenneth Söderlund (Milan Novy), 6-1 (3.54) Joakim Eriksson (Jerry Andersson)

Skott: 5-10

Tredje perioden: 6-2 (3.44) Håkan Andersson (Patrik Björklund), 7-2 (16.07) Johan Granlöf (Robert Kassberg, PA Jallow)

Skott: 9-8, tot: 23-31

Utvisningar: A, 4x2, B, 3x2, 1x10

Domare: Patrik Sjöberg, Sundsvall

Publik: 175
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons