Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domsjö segrade i DM

Örnsköldsvik. Domsjö IF bowling lag 3, med Alf Eriksson, Håkan Asplund och Roger Nylander vann något sensationellt årets upplaga av 3-manna DM:et som i lördags avgjordes i Örnsköldsviks bowlinghall. I finalen vann man knappt över BK Flash lag 2, Härnösand med 368–356 poäng.

Annons

Elva lag från tre av distriktets klubbar ställde upp.
Redan i det inledande placeringsspelet över nio serier skulle tre av de deltagande lagen bort.
Förstaplatsen tog BK Nolia lag 3 med Mats Lundberg, Claes Andersson och Micael Hultman med 1805 poäng, följd av Nolia lag 2 (Christer Hübinette, Michael Niemann, Sixten Nordin) 1775 och Domsjö lag tre med ovan nämnda deltagare.
I semifinalen visade BK Flash lag 2 (Göran Sundin, Torbjörn Jonsson och Stefan Borgström) sin kapacitet, då man över tävlingens sex serier klämde i med toppslagningen 1305 pinnar, hela 76 före tvåan Domsjö lag 3 och ytterligare 21 till trean som var BK Nolias lag 1 med Peter Vedin, Håkan Rönnberg, Anders Cederstam.
BK Flash som i och med semifinalsegern, sämst kunde bli tvåa, var redan nu klar för en av de två platser som ger plats i årets upplaga av SM-finalen för 3-mannalag som spelas i Norrköping de 23-24 mars.
Den stora frågan var nu om det skulle bli Domsjö lag 3 eller BK Nolia lag 1. Med ett magnifikt spel de två serierna igenom, så gav DIF:arna aldrig sina motståndar någon chans att komma in i matchen.
206174 efter den första rundan, följdes upp av 227-190 och slutsiffrorna 433 mot 364 vittnar om att Domsjögrabbarna hade läget under kontroll. Bronset sålunda till Nolia.
Tufft, spännande och nervöst var det från båda finallagens sida de två serierna som man spelade. Domsjö lag 3 tog en knapp ledning i matchen med första rundans 188178 poäng, men det var en ledning som i realiteten inte var mycket att hurra för, då en serie återstod av DM-finalen.
Domsjö kunde till slut vinna serien med 180-178, som totalt gav 368 mot 356 poäng.

SPORTEN

Annons
Annons
Annons