Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det gick som en dans

husum. När dansarna värmde upp inför Paradisbuggen i lördags stannade Rockringens Tobias Strömberg och Isabelle Hörnfeldt, elva år gamla, upp vid prisbordet.
Tobias tittade drömmande ett ögonblick på segerpokalen innan han vände sig mot klubbens ordförande, Monica Westin, och sa;
– Den bucklan ska jag ha!

Annons

Det unga paret ses som lovande talanger och gjorde heller ingen besviken. De visade sig också ha vinnarinstinkt och tog mycket riktigt hand om den önskade segerbucklan efter inspirerande dans i klassen Bugg Barn E.
Jo, jag sa det men vi trodde inte egentligen på allvar att vi skulle vinna, säger Tobias som gillar dans även om det inte är den allra roligaste sporten.

FÖRSTA STORA SEGERN
Hockey är roligast säger Tobias och flinar samtidigt som han tittar lite ursäktande på Isabelle.
Hon tvekar däremot inte om vad som är det roligaste som finns.
Dans är det allra roligaste, säger Isabelle och lyckan skiner om det unga dansanta paret som just vunnit sin första tävling.
DF Rockringen bjöd upp till dans när man i lördags arrangerade Paradisbuggen och Distriktsmästerskapen i Husums sporthall.
Och som det dansades. Runt 250 dansare från tio dansklubbar ställde upp och stundtals formligen kokade det i hallen.
Drygt 150 åskådare hänfördes av de skickliga dansarna men emellanåt kunde man lätt få för sig att det rörde sig om flera tusen. Ovationerna var öronbedövande. Framförallt varje gång de största publikfavoriterna, Patrik Bengtsson/ Therese Eriksson i vuxenklassen från Östersunds Bugg & RR Klubb visade upp sig. Då antog jublet närmast orkanstyrka. Patrik Bengtsson syntes vara flickornas stora idol och han hade också det mesta. Clown och chevaleresk kavaljer i samma person. Paret var regerande distriktsmästare men fick här nöja sig med en andra plats då Peter Saari/ Erika Eriksson från Härnösand visade sig övertrumfa jämtarna.
Hemmaklubben Rockringens bidrag i klassen var Fredrik Westin och Marlene Pettersson som avancerade ända fram till semifinalen och blev till sist nia vilket de var helt nöjda med. Speciellt då paret knappt kunnat träna på ett halvår eftersom Fredrik ligger i lumpen.

MÅNGA MEDALJER
Inom DM blev det i övrigt en andra plats i Dubbelbugg Junior för Håkan Olsson tillsammans med Camilla Westin och Maria Johansson samt två fjärdeplatser. Dels i Bugg junior genom Håkan Olsson/ Camilla Westin samt i Boogie Woogie Vuxen genom Fredrik Westin som där dansade tillsammans med Ann Sofie Ågren från Sollefteåklubben Nipbuggarna.
I Paradisbuggen blev det förutom guldet i Bugg Barn E även ett silver och tre bronsmedaljer till Rockringen. Mathias Jonsson och Maria Johansson bärgade silvret i Bugg Junior D där även bronset gick till hemmaklubben genom Björn Andersson/ Emma Ottosson. Brons blev det även för Elisabeth Jansson/ Anna Sjöqvist i Bugg Ungdom E . Dessutom Pelle Olsson som tillsammans med Sollefteås Ann sofie Ågren blev trea i Bugg Senior/Vuxen D.
Arrangörerna var mycket nöjda med tävlingarna som flöt friktionsfritt. En stor tillgång var speakern, eller konferencieren, Jan Röhlander från Sollefteå som verkligen kunde sitt jobb.
Det var åttonde året som Paradisbuggen arrangerades och för fjärde året i följd stod Husums sporthall som arena.
Intresset för dans är på uppgång och Rockringen har nu mellan 60 och 70 aktiva dansare vilket borgar för flera härliga Paradisbuggar. En vacker sport med riktiga smycken till charmerande små dansare i de yngsta klasserna och de fullfjädrade dansarna i vuxenklasserna.


BIRGER BYSTRÖM

Annons
Annons
Annons